Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás a Spanyol Királyság nagykövete tiszteletére

2019.12.11.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma este fogadta Raúl Bartolomé Molinát, a Spanyol Királyság belgrádi nagykövetét. A Városháza Kék termében megtartott szívélyes hangulatú találkozón megbeszélést folytattak a gazdasági és kulturális együttműködés erősítéséről, a két ország kapcsolatairól, valamint a Labiana spanyol gyógyszeripari cégről, az egyik vezető állat-eledelgyártó nemzetközi cégről, amely a közelmúltban átvette a szabadkai Állategészségügyi Intézet részvényeinek 100 százalékát.

13134_1.jpg

Laban polgármester ebből az alkalomból kijelentette, hogy köszöntötte az újonnan kinevezett spanyol nagykövet, aki júniusban lépett hivatalba, sok sikert kívánt neki belgrádi munkájához, majd pedig Őexcellenciáját tájékoztatta Szabadka gazdasági és turisztikai potenciáljáról, valamint gazdag kulturális-történelmi hagyatékáról.

Az itt működő sok ismert világcég mellett városunkban nemrég óta jelen van egy nagy spanyol befektető is, a Labiana gyógyszergyártó cég, amely a szabadkai Állategészségügyi Intézet száz százalékos tulajdonosa. Ez új munkahelyeket és a kivitel növelését jelenti, mivel ez a cég több mint 50 országgal üzletel. Biztos vagyok abban, hogy jó partnerek leszünk, s hogy Szabadkán számíthatnak arra, ami polgárait jellemzi: az együttműködésre való nyitottság, jó gazdaként való viszonyulás, a feladatok professzionális végzése, emellett pedig segíteni fogunk abban, hogy a Labiánához hasonlóan – amely a spanyol befektetések úttörője Szerbiában – más spanyol cégek is betelepüljenek városunkba – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Raúl Bartolomé Molina nagykövet megköszönte Laban polgármesternek a köszöntőt és a nem mindennapi vendéglátást, majd kiemelte: meggyőződhetett róla, hogy Szabadka a legszebb szerbiai városok egyike.

A polgármesterrel több témát érintettünk, a gazdasági együttműködés mellett szó volt a kulturális együttműködésről, valamint arról is, hogy Szabadka testvérvárosi kapcsolatot létesítsen spanyolországi városokkal, amelyek hasonlóak építészeti és kulturális szempontból. Mivel a legfontosabbak a Spanyolország és Szerbia közötti gazdasági kapcsolatok, a neves Labiana cég beruházása nagyon lényeges, mert a város gazdasági helyzetének a javítása mellett hozzájárul a kivitel növeléséhez, valamint az itteni állategészségügyi szabványok és az Európai Uniós szabványos kiegyenlítéséhez – mondta Raúl Bartolomé Molina nagykövet.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy a szabadkai Állategészségügyi Intézet megvásárlása a Labiana részéről az eddigi legnagyobb spanyol befektetés Szerbiában, s hogy ez hozzájárul Szabadka Város, egész Szerbia ls Spanyolország gazdasági kapcsolatainak az erősítéséhez.

A sajtó képviselőihez szólt Manuel Ramos, a Labiana cég elnöke is. Elmondta, hogy a szabadkai Állategészségügyi Intézet alkalmazottai – a Labiana cég részeként - jól képzettek, a biológiai újításokkal, az állategészségüggyel és a gyógyszerészeti szabványokkal kapcsolatos munkájukat szakszerűen végzik.

A megbeszélésen jelen volt Zagorka Panić városi menedzser és Raúl Bartolomé Molina nagykövet több munkatársa is.

13134_2.jpg