Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Beharangozták az újévi koncerteket

2019.12.17.

- A szabadkai Szabadság téren a hagyományos szilveszterezés keretében kedden, 2019. december 31-én 22.30-tól körülbelül hajnali egy óráig Alen Ademović énekes és zenekara ad koncertet. A szilveszterezők a 2020-as évet látványos tűzijátékkal és keringővel köszöntik. A 2020-as évet napközben a központi városi téren 13-tól 15 óráig D. J. Devianton zenéje köszönti, 21-től 22 óráig pedig a Ravnica Tamburazenekar szórakoztatja a szilveszterezőket. Pénteken, december 23-án 20 órától a Városháza Dísztermében a komolyzene kedvelői a szabadkai Szimfonikus Zenekar újévi gálakoncertjét élvezhetik – jelentette be Jasmina Stevanović, a 2020-es újévezést szervező munkacsoport koordinátora a Városháza Média Központjában ma megtartott sajtótájékoztatón.

13143_1.jpg

A központi teret, mint mondta, idén is őrző-védő szolgálat és védőkorlát biztosítja, a lezárt térbe pedig tilos lesz fém- és üveg göngyöleget, valamint pirotechnikai eszközöket bevinni.

Ami a gasztronómiai kínálatot illeti, az újévi vásár néhány standján forralt bort, pezsgőt és hagyományos ételeket fogyaszthatnak a szilveszterezők.

Máté Krisztina, a Szabadkai Szimfonikus Zenekar titkára megköszönte az önkormányzatnak és Bogdan Laban polgármesternek, hogy támogatja a munkájukat, majd bejelentette, hogy hétfőn, december 23-án 20 órától a Városháza Disztermében az újévi hangverseny keretében a komolyzene kedvelői bécsi keringők gyönyörű dallamait hallhatják.

- A szabadkai Szimfonikus Zenekar igazgatója az alkalomhoz illő műsort állított össze. Köztük lesznek a legszebb bécsi keringők és polkák, Kálmán Imre és Lehár Ferenc operett-áriái Jelena Končarnak, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház opera-énekesnőjének az előadásában. A karmester Đorđe Pavlović, a belgrádi Nemzeti Színház karnagya lesz – mondta Máté Krisztina.

Alen Ademović megköszönte a bizalmat, hogy épp ő és együttese tarthat szilveszteri koncertet Szabadkán, majd hozzátette, hogy örül, amiért a 2020-as új évet Szerbiában köszöntheti.

- A műsoron pop, rock és folk-zene szerepel, vagyis minden korosztály számára 7-től 77 éves korig. Aki szilveszterkor jó zenét szeretne hallani ebben a gyönyörű városban, kérem, jöjjön ki a központi térre és élvezze a muzsikánkat – emelte ki Alen Ademović.

Aleksandar Medaković, a Szabadkai Turisztikai Szervezet igazgatója elmondta, hogy a szabadkai Szimfonikus Zenekar újévi koncertjére a belépőjegy 1.000 dinárba kerül, s hogy a szabad eladásban kapható jegyeket szerdától, 2019. december 18-tól vásárolhatják meg a Szabadkai Turisztikai Szervezet (SZTSZ) irodájában.

- Szerdán, csütörtökön és pénteken, valamint hétfőn, december 23-án, a koncert napján 8-tól 16 óráig dolgozunk, szombaton, december 21-én pedig 9-től 13 óráig. A jegyek korlátozott számban kaphatók. A jegyek azután vehetők át, hogy az ellenértékét befizetik a folyószámlára – mondta Aleksandar Medaković, majd hozzátette, hogy a polgárok részletesebb tájékoztatót a Szabadkai Turisztikai Szervezet 024/670350-es telefonján kaphatnak.