Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Városi Képviselő-testület elnöke látogatóban a Mačković család hármas ikreinél

2019.12.19.

Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke ma Tavankúton meglátogatta az október 1-jén Újvidéken született hármas ikreket, Mihajlót, Katarinát és Aleksandart, valamint szüleiket, Melisa és Velibor Mačkovićot. Bunford a Városi Képviselő-testület és a maga nevében gratulált a szülőknek az új családtagokhoz, mindenkinek jó egészséget, sok örömet kívánt, hogy minden kívánságuk teljesüljön, a boldog anyukának pedig a virágcsokor mellett átadta az ajándékot, 62 csomag pelenkát, ami elegendő lesz az elkövetkező hat hónapra.

13149_1.jpg

Bunford a szülőkkel folytatott szívélyes hangulatú beszélgetés során kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés számára a látogatás annál a családnál, amely nem egészen három hónapja három új taggal gazdagodott, s amelyben a nagy öröm mellett nyilvánvaló a kivételes elkötelezettség és áldozatvállalás.

- Tudjuk, hogy a hármas ikrek szüleinek nehéz feladatuk van, de itt vagyunk, hogy segítsünk, amennyit csak tudunk. tartomány és Szabadka Városa is elkötelezett a népesedés-politikai intézkedések előmozdítása iránt, hogy a szülőket a családok bővítésére ösztönözze – hangsúlyozta Bunford Tivadar.

Melisa Mačković megállapította, hogy jelenleg pelenkára és babatápra van a legnagyobb szükségük, majd megköszönte a segítséget.

- Már most naponta mintegy 30 pelenkára van szükségünk, és egy doboz babatápra, amely 1.200 dinárba kerül. Tényleg hálásak vagyunk a szabadkai önkormányzatnak a szép gesztusért, mert ez a pelenkák formájában kapott segítség sokat jelent – mondta Melisa Mačković.

Elmondta, hogy a babák az újvidéki (Betanija) Nőgyógyászati és Szülészeti Klinikán jöttek a világra, szépen fejlődnek, nőnek és nem nagy igényűek.

- Teljesült a kívánságunk. Három évi próbálkozás után mesterséges megtermékenyítés révén váltunk szülőkké, amit a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap finanszírozott. Nagyon megbízok az orvosokban és figyelmesen követtem utasításaikat. Amikor meghallottuk, hogy hármas ikreink lesznek, határtalan volt az örömünk. A férjem és én is nagy figyelmet fordítunk a csecsemőkre, nem esnek nehezünkre a kötelezettségek. Az irántuk érzett szeretet felülmúl mionden fáradalmat – emelte ki Melisa Mačković.

13149_2.jpg