Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Elfogadták Szabadka Város 2020. évi költségvetését

2019.12.23.

A Városháza Dísztermében ma megtartották a szabadkai Városi Képviselő-testület 26. ülését, amelyen szótöbbséggel (42 mellette, hat ellene szavazattal) elfogadták a2020. évi költségvetést, amelynek kerete valamivel több mint8,3 milliárd dinár, amelynek közel 30 százalékát beruházásokra szánják.

13154_1.jpg

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ebből az alkalomból kijelentette, hogy körültekintően készítették elő és reális alapokon tervezték a költségvetést, amely a fejlesztésre irányul, s hogy az eszközök 28 százalékát irányozták elő beruházásokra, elsősorban a már megkezdett projektekre, mint amilyen a Népszínház épületének átépítése, felújítása és kibővítése, a palicsi Spa-központ és aquapark kiépítése, a zöld szökőkút felújítása, valamint az olyan beruházásokra, amelyeknek már elkészültek a tervei, mint pl. a homlokzatok rendezése.

- Az a tervünk, hogy 2020 végére rendezzük a teljes városközpontot, hogy Szabadka szép arculatot kapjon élén a színházzal, amelyben a jövő év végén az első előadások megrendezését reméljük. Más projekteket is készítünk. Ami a polgárokat a legjobban érdekli, az a Közkórház átépítése és felújítása, egy mintegy 40 millió eurós befektetés, amihez az eszközöket a Közbefektetések Igazgatásának Irodája biztosította, s számításaink szerint a jövő év közepén megkezdődnek a munkálatok.  Elkészült a Városi Stadion műszaki-tervdokumentációja, tavaszra ott is meg kell hogy kezdődjenek a munkálatok, amelyek teljes értéke 20 millió euró. Emellett vannak még összegek, amelyek nem folynak keresztül a költségvetésen: 600 millió dinár irányul a Kolevka Gyermekotthonra, 800 millió dinár a Gerontológiai Központba...  A Közbeszerzések Igazgatásának Irodája folytatja a befektetéseket az iskolák és óvodák felújításába –hangsúlyozta Laban polgármester.

A Városi Képviselő-testület mai, 26. ülésén megvitatták mind a 40 napirendi pontot. A 2020. évi költségvetésről szóló rendelet elfogadása mellett a tanácsnokok rendeletben módosították a 2019. évi költségvetés módosítását, rendeletet hoztak a szélerőmű építése részletes szabályozási tervének a kidolgozásáról, az üdülőhelyi illetékekről, valamint néhány közvállalat és kommunális közvállalat működési tervének módosításáról.

Szabadka Város Képviselő-testülete 26. ülésének anyaga -  http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.