Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A közlekedési rendőrség új járművet kapott

2019.12.24.

Predrag Radivojević, Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsának elnöke ma Vladan Gajićnak, a szabadkai Rendőri Igazgatóság közlekedésrendészeti osztálya vezetőjének használatra átadott egy új, Škoda Karoq típusú gépkocsit, amelyet a Városi Közlekedésbiztonság-fejlesztési Alap eszközeiből vásároltak. A közlekedésrendészeti osztály igényeinek megfelelően felszerelt gépkocsi teljes értéke 2,68 millió dinárt teszn ki. A gépkocsi átadásánál-átvételénél jelen volt Radoslav Vukelić, a Kommunális-ügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára.

13157_1.jpg

Predrag Radivojević, miután átnyújtotta a gépkocsi kulcsait Vladan Gajićnak, hangsúlyozta, hogy Szabadka Város jól együttműködik a Rendőri Igazgatósággal, hogy Szabadka egy egyik legbiztonságosabb város Szerbiában, továbbá, hogy a közlekedésrendészet műszaki felszerelése azért szükséges, hogy minél biztonságosabban és hatékonyabban lássa el a rá bízott feladatokat, valamint, hogy reményei szerint az önkormányzat az előírásokkal összhangban a jövőben is biztosít anyagiakat a szabadkai Rendőri Igazgatóság munkájának az előmozdításához.

Miután Gajić megköszönte azt a felszerelést, amelyet az év során adtak át a szabadkai Rendőri Igazgatóságnak, kiemelte, hogy jó az együttműködésük a helyi önkormányzattal, s reményei szerint az az elkövetkező időszakban még jobb lesz.

A közlekedésrendészeti egység műszaki felszerelésére az eszközöket a közlekedésbiztonsági törvény alapján a Szabadka Város területén elkövetett szabálysértésekért kiszabott büntetések alapján biztosítják, azzal, hogy az így befolyó pénz 30 százalékát a helyi önkormányzat szükségleteire különítik el. Ennek az összegnek a felét az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalaton keresztül a közlekedési infrastruktúra javítására fordítják, másik felét pedig a Közlekedésbiztonság-fejlesztési Alap révén a közlekedésbiztonság javítására fordítják.

Szabadka Város a Közlekedésbiztonság-fejlesztési Alapból a közlekedésrendészet műszaki felszerelésére 2019-ben 6,5 millió dinárt fordított, ami az Alap tervezett eszközkeretének (19.566.000 dinárnak) a 30 százaléka. 

A Közlekedésbiztonság-fejlesztési Alapból 2011 és 2018 között a közlekedésrendészeti egység műszaki felszerelésére valamivel több mint 26 millió dinárt fordítottak. Ebből a pénzből, többek között, mintegy 13 millió dinárért 11 új gépkocsit vásároltak.