Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Ujjas juhar az év első újszülötte tiszteletére

2020.01.01.

A tartományi polgári jogvédő által kezdeményezett, Új életért elnevezésű faültetési megmozdulás keretében a Szabadkai Közkórház udvarában ma Jaksa Noel tiszteletére, aki 2020-ban elsőként jött a világra a Közkórház szülészetén, ujjas juharfát ültettek. A megmozdulást a kórházakkal, polgári jogvédőkkel és önkormányzatokkal együttműködve szervezik meg a vajdasági községekben és városokban az új évben született első csecsemők tiszteletére.   Az ujjas juharfát Noel tiszteletére a boldog apuka, Jaksa Kornél ültette el.

13176_1.jpg

Jaksa Noelt (2.850 gramm, 48 cm) január 1-jén hajnali 2 óra 40 perckor hozta a világra Horvát Miletić Zsanett.

Nagyon büszke és boldog vagyok. Köszönet a Szabadkai Közkórháznak, az orvosoknak és a nővéreknek akik akkor éjszaka ügyeltek, különösen Sigmund doktornak, akihez vizsgálatokra jártunk és aki végig kísérte feleségem terhességét – mondta Jaksa Kornél.

Zlatko Marosiuk szabadkai városi polgári jogvédő a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az elkövetkező években folyamatosan megszervezésre kerülő megmozdulás célja jelképesen köszönteni egy új élet világra jövetelét.

- Gratulálok a boldog szülőknek a legszebb újévi ajándékhoz, amit kaptak, a kis Noelhez. Szabadka mellett a 2020-ban elsőként megszületett gyermekek tiszteletére egy-egy fát ültetnek minden vajdasági községben és városban, ahol szülészetek működnek. A facsemetéket ma és hétfőn, 2020. január 6-án ültetik el Újvidéken, Verbászon, Zomborban, Versecen, Pancsován, Mitrovicán és Nagybecskereken is – mondta Marosiuk.

Branka Milisavljević, a Szabadkai Közkórház újszülött-osztályának vezetője elmondta, hogy a szabadkai kórház szülészetén január 1-jén 7 csecsemő született.

- Noel jól van, jelenleg az osztályunkon van és holnap kellene haza engednünk. Nagy örömünkre január 1-jén sok újszülött jött a világra, szokatlanul sok az előző napokhoz képest. Hét kisbaba született, még néhány újszülöttet várunk, úgyhogy a 2020 elején született babák számát tekintve nagyon boldogok vagyunk – hangsúlyozta Branka Milisavljević.

Az Új életért megmozdulást támogatta a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási KKV is.

13176_2.jpg