Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fórum Az immunitás és a betegségek okai címmel

2020.01.12.

Doktor Bogdan Vladimirovics Gorodiszkij, a legrangosabb orosz kitüntetések tulajdonosa, az Orosz és az Európai Természettudományi Akadémia tagja ma este Bogdan Laban szabadkai polgármester meghívására a Városháza Dísztermében fórumot tartott Az immunitás és a betegségek okai címmel. Gorodijszkij elmondta, hogy a gyógyászat a 21. században nagy kihívások előtt áll, mert a meglevő módszerekkel nem oldhatja meg a degenerációnak és az ember gyors öregedésének a problémájára.

13189_1.jpg

A ma embere a degeneráció és az idő előtti öregedés problémájával találja magát szemben. Olyan módszereket kell alkalmazni, amelyek visszafordítják ezt a folyamatot a regeneráció, a szervezet megújulásának a folyamatába – emelte ki dr. Bogdan Vladimirovics Gorodijszkij, hozzátéve, hogy az immunitás csökkenése mintegy 3000 betegséghez vezetett.

Mint mondta, a másik nagy problémát a csendes, lassú fertőzések okozzák, amelyekről az emberek nem is tudják, hogy már elkapták, ez pedig súlyos megbetegedésekhez vezet, mint amilyen az idült herpesz, amely a szklerózis multiplex okozója.

A harmadik probléma a bennünket körülvevő elektromágneses mező. Komoly hatást gyakorol az emberre. Amikor a mobil telefont a fülünkhöz közelítjük, a káros sugárzás 6-8 centiméter mélyen hatol az agyunkba és kikapcsolja a szervezet immun- és endokrin rendszerét. A közönséges számítógép nyolcféle sugárzást bocsát ki, amelyek károsítják az idegrendszert és kihatással vannak a pajzsmirigyre, ami gondokat okoz a szervezetben – hangsúlyozta Gorodijszkij.

Megjegyezte: károsak a mibil átjátszó-állomások, a rádió- és tévékészülékek is, mivel kedveznek az idegrendszeri megbetegedések kialakulásának.

Az emberek nem gondolnak arra, hogy gyakran az a hely, ahol élnek, károsan hat az egészségükre. Sok geopatogén zóna létezik. A stressz is rendkívül veszélyes, mivel megsemmisíti az endokrin- és immunrendszert – hangsúlyozta Gorodijszkij.

A világhírű immunológus, aki az orosz elnöki hivatal tudományos intézetének az élén áll, a mai, kétórás előadásával nagy hatást gyakorolt a szép számú jelenlevőre, akiknek érthető módon magyarázta el, hogy a jó egészség titka kis, egyszerű dolgokban rejlik, amelyeket minden ember alkalmazhatna, mint amilyen a szabályos lélegzés, az elegendő, jó minőségű víz bevitele a szervezetbe, a mértékletes, egészséges táplálkozás, a séta, az úszás, a pozitív gondolkodás és az ima.

Minden testtömeg-kilogrammra 30 milliliter vizet kell fogyasztani. Az étkezést illetően az utolsó étkezést 19 óra körülre kell időzíteni, a mikrohullámú sütő pedig nem kívánatos egyetlenegy háztartásban sem – mondta dr. Bogdan Vladimirovics Gorodijszkij.

A fórumon részt vett professzor Radmila Vojnovič, az Orosz Írószövetség és a Szerb Irószövetség tagja is.

13189_2.jpg