Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

28,6 millió dinár a Gerontológiai Központ udvarának rendezésére

2020.01.15.

Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma bejárta a szabadkai Gerontológiai Központ sétaerdei létesítményét és dr. Nenad Ivanišević igazgatónak átnyújtotta a szerződést a tűzvédelmi tervben szereplő munkálatok kivitelezéséről, 28.600.000 dinár értékben. A terv felöleli az útburkolat cseréjét, illetve rendezését a tűzoltó- és mentőautók zavartalan közlekedése érdekében, a sürgősségi járművek behajtására alkalmas új kapuk felszerelését, a teljes tűzivíz-rendszer kiépítését, a közvilágítás led világítótestekkel történő cseréjét, valamint mozgásérzékelők felszerelését.

13193_1.jpg

Predrag Vuletić a szerződés átadását követően emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három költségvetési évben a tartományi Kormány jelentős összegeket folyósított a két legjelentősebb szabadkai szociális-védelmi intézmény, a Gerontológiai Központ és a Kolevka Gyermekotthon számára.

- Csak ebbe a két intézménybe az elmúlt három évben 115 millió dinárt fektettünk be, ebből a Gerontológiai Központ 71,88 millió dinárt kapott.  Ezzel a szerződéssel és a 28,6 millió dinárral javulnak a körülmények az intézményben, mindenekelőtt az olyan körülmények terén, amelyek a nem kívánt eseményekre való reagálást szolgálják, hogy teljesen biztosak legyünk minden lakó, és természetesen az alkalmazottak biztonságát illetően is – emelte ki Vuletić, majd hozzátette, hogy a tartományi Kormány az általa irányított Titkárság révén az elmúlt három évben a Vajdaság AT területén működő 27 szociális-védelmi intézmény számára egymilliárd dinárt biztosított.

Nenad Ivanišević elmondta, hogy jelentős ez a projekt, mert eleget tesz az új tűzvédelmi törvény rendelkezéseinek, amely szabályozza a tűzoltó- illetve a mentőautók közlekedésére, az épületek megközelítésére szolgáló utak kérdését.

- Olyan utakról van szó, amelyeket több mint 40 éve nem újítottak fel. Ezek már most műszakilag nagyon nehezen felelnek meg funkciójuknak. Az udvarban az aszfalt megrepedezett, megnehezíti a lakók közlekedését, íz új úton pedig a tűzoltóautó zavartalanul megközelítheti a Gerontológiai Központot. Adja Isten, hogy sose legyen szükség az útra, amelyet építünk, de az nagyon fontos a lakók biztonsága érdekében – hangsúlyozta Ivanišević. 

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja kiemelte, hogy a szerződés átadásával beteljesült az ágazati tartományi titkárság és városunk szociális-védelmi intézményei közötti kiváló együttműködés.

- Nem volt olyan kiírt pályázat, hogy intézményeink ne kapjanak eszközöket a felhasználók munka- és életkörülményeinek a javítására. Meggyőződésem, hogy így lesz ez idén is. A 2020. évi költségvetésben a Gerontológiai Központnak a házi ápolási és segítségnyújtási szolgáltatásaira, valamint a gerontológiai klubok munkájára 49,4 millió dinárt irányoztunk elő – mondta Đukanović.

Miután a kivitelező átveszi a munkaterületet, a szerződés értelmében 120 munkanap áll a rendelkezésére a munkálatok befejezésére. Az udvarban ez az első rekonstrukció 1978 óta.