Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Támogatás a gazdasági jellegű vásári rendezvényeknek és kiállításoknak

2020.01.17.
Újhelyi Ákos, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja ma átnyújtotta a szerződéseket  a vásári rendezvények szervezési és rendezési költségeinek a visszatérítéséről 11 egyesületnek, amelyek ezt a jogot a közérdeknek a 2019. évi szabadkai városi vásári rendezvények és kiállítások megszervezésén és megtartásán keresztül történő megvalósítására irányuló projektek támogatására kiírt nyilvános pályázat útján nyerték el. Az ünnepségen, amelyet ebből az alkalomból tartottak a Városháza Kék termében, részt vett Horváth Tímea alpolgármester is.

13196_1.jpg

Horvát Tímea a sajtó képviselőinek elmondta, hogy 2019. október 25-én írtak ki nyilvános pályázatot a vásári rendezvények szervezési és rendezési költségeinek a visszatérítéséről a közérdeknek a 2019. évi szabadkai városi vásári rendezvények és kiállítások megszervezésén és megtartásán keresztül történő megvalósítására irányuló projektek támogatására, amire a városi költségvetésből 2020-ra 2,5 millió dinárt irányoztak elő. A visszatérítésre való jogot a 12 pályázó egyesület közül 11 nyerte el.

- A projektek költségtérítésére szánt eszközöket a gazdasági, szociális és környezetvédelmi jellegű vásári rendezvények, vásárok és kiállítások projektjeire irányozták elő, amelyek az egészséges élelmiszerek termelésének a népszerűsítését, a társadalmi egyesülés népszerűsítését, az erőforrások termelékenységének a növelését irányozták elő a foglalkoztatási feltételek megteremtésével, azzal a feltétellel, hogy oktató jellegük is legyen.  Városunk számára nagyon fontos, hogy minél több résztvevő legyen a vásárokon és kiállításokon, annál is inkább, mivel közülük több már kinőtte a helyi és a regionális jelleget – emelte ki Horváth Tímea.

13196_2.jpg

A támogatott projekt-tevékenységek 2019. május 1-je és október 31-e között zajlottak Szabadka város területén, a visszatérített összeg egyesületenként legfeljebb 400.000 dinár lehet, és minden egyesület, a projekt hordozója legfeljebb egy projekttel pályázhatott.

Az eszközöket a következő egyesületeknek a projektjeire térítik vissza: Egyesület az Észak-bácskai Homokhátság Településeinek Fejlesztéséért, az Észak-bácskai falujárásra; a csantavéri Galamb- és Díszbaromfi-tenyésztők Egyesülete (kisállat-, galamb- és díszmadár-kiállításra); a szabadkai Méhecske Méhész Egyesület (a 23. Méhészeti Napokra); a nőket és kismamákat gondozó Anahitas Egyesület (Angel Dreams kiállítás babáknak, kismamáknak és családoknak); a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület (a ludasi Fokhagymafesztiválra és a ludasi Falunapra);a bajmoki Sertéstenyésztők Egyesülete (a 9. Farmernapokra); a Terra`s Egyesület (a 2019. évi BBIOFESTRE, az organikus termelés 15. nemzetközi fesztiváljára); a palicsi Halászesték Egyesület (a 3. Halnapokra); a bajmoki Szent Trifun Borlovagrend (a borlovagrendek 3. nemzetközi találkozójára);a tavankúti Matija Gubec Közművelődési Egyesület (a gyümölcs- és őshonos kézműves termékek 9. tavankúti fesztiváljára), továbbá a hajdújárási Rózsa Sándor Egyesület az 51. hajdújárási Szüreti Napok megszervezésére.