Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadkára látogatott az osztrák nagykövetség kulturális attaséja

2020.02.05.

Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja, valamint Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára ma találkozott Adrian Feiks-szal, a belgrádi Osztrák Kulturális Fórum igazgatójával, az osztrák nagykövetség kulturális attaséjával, akivel a Szabadka Város és az Osztrák Kulturális Fórum kulturális együttműködéséről folytattak megbeszélést.

13228_1.jpg

Adriank Feiks megismerkedett Szabadka és Palics gazdasági, infrastrukturális, művelődési és történelmi, valamint turisztikai potenciáljával, a folyamatban levő projektekkel és a város fejlesztésére vonatkozó további tervekkel, majd arról is tájékoztatták, hogy a szabadkai önkormányzat számos kiemelt jelentőségű rendezvényt támogat, mint amilyen az Európai Filmek palicsi Fesztiválja, a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál, a Dužijanca, az Interetno, a Honi Napok, a Pravoszlávság Hete, a Zsidó Kultúra Fesztiválja, a Bunyevác Népi Kézművesség Fesztiválja és számos más rendezvényt, amelyek igazi kulturális értékeket népszerűsítenek.

Mint hangsúlyozták, a kulturális és vallási sokszínűség hozzájárul a vidékünkön élő összes etnikai közösség szokásainak és hagyományainak a megőrzéséhez. A gazdag kulturális örökség, a szecessziós építészetű város, a számos kulturális esemény Szabadkát a turistautak népszerű városává teszi a kulturális turizmus fejlesztésének egyedülálló termékeként.

Adrian Feiks kiemelte, hogy az Osztrák Kulturális Fórum támogatja az együttműködést a film- és a színházművészetek, a zene, a festészet, a tudomány, a hagyományos és a modern művészeti kifejezésmódok szintézise, a kulturális hagyaték digitalizálása terén.

Az Osztrák Kulturális Fórum Szerbiában a művelődési és tudományos együttműködésben, a gyermekekkel és fiatalokkal kapcsolatos tevékenység terén az intézmények és egyének közti kölcsönös partneri kapcsolatokat helyezi előtérbe. Szeretnék fokozni az együttműködést a szabadkai művelődési intézményekkel.

A Városházán tartott megbeszélést követően Adrian Feiks első szabadkai látogatása keretében megtekintette a Városi Múzeumot, a Zsinagógát és a Modern Képtárat.

13228_2.jpg