Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a likai fonót

2020.02.08.

A sorrendben hetedik likai fonó, melynek célja megőrizni a feledéstől az emlékeket, a múltat és a szülőhely jellegzetességeit, időn is több mint háromszáz likai származású polgárt gyűjtött egybe minden korosztályból. A Spartak Étteremben tartott rendezvényt a likaiak szabadkai egyesülete szervezte.

13231_1.jpg

- A likai szokások és a hagyományok megőrzése a fonók és más rendezvények célja azok számára, akik ide jöttek, vagy kolonizáció során kerültek ide csaknem száz éve, vagy a II. világháború után, vagy a térségünkben folyt utolsó háború után. Ezeket a hagyományokat nem szabad elfeledni, a multikulturális Szabadkához pedig azokat szeretnénk közelebb hozni, tevékenységünkkel gazdagabbá tenni a város kulturális képét – mondta Miloš Borjan, a likaiak egyesületének az elnöke.

A fonó vendégeit köszöntötte Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, aki kiemelte az ilyen rendezvények jelentőségét.

- Köszönöm, hogy lehetővé tették számunkra, hogy visszaemlékezzünk, kik is vagyunk, honnan származunk, hogy visszaemlékezzünk táncainkra és dalainkra, identitásunkra. A városvezetés mindig minden egyesületünk segítségére lesz, amit mindezekben az években bizonyítottunk is – mondta Laban polgármester.

A művelődési műsort idén is a belgrádi Krajina ME tette gazdagabbá. Ez az egyesület a Drina túloldala hagyományainak egyik legnagyobb őrzője.

13231_2.jpg