Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a hercegovinaiak estjét

2020.02.08.

A hercegovinaiak honi egyesülete a Galleria Hotel báltermében hetedik alkalommal szervezte meg a származási helyük hagyományainak és kultúrájának a megőrzését szolgáló esti mulatságot. A hercegovinai est számos vendéget vonzott, akiket Bogdan Laban, Szabadka polgármestere köszöntötte, kiemelve, hogy az ilyen egyesületek és összejövetelek  mindig is élvezik az önkormányzat támogatását.

13234_1.jpg

Vladan Zubac, a Hercegovina Egyesület szóvivője ebből az alkalomból kijelentette, hogy idén gazdag szórakoztató-művelődési műsort készítettek elő szerbiai és a boszniai Szerb Köztársaságból érkezők közreműködésével.

- Ez az eddigi legtömegesebb rendezvényünk, négyszázan voltunk, és nem tudtuk fogadni mindazokat, akik itt szerettek volna lenni. Az egész műsor célja, hogy a Szabadkán elő hercegovinaiakat emlékeztessük, honnan származnak. Ide tartoznak a hagyományos hercegovinai ételek, amelyek az italokhoz hasonlóan Hercegovinából érkeztek – mondta Vladan Zubac.

A műsorban részt vett a trebinjei Jovan Dučić néptánc-együttes, Pero Zubac költő, a Mirosnice kórus, a trebinjei Nikola Kosović népi guzlicás...

13234_2.jpg