Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Turiai adomány a Népkonyhának

2020.02.14.

Ma a Jovan Nenad cár téren megtartották a hagyományos gazdasági és idegenforgalmi rendezvényt, a Turiai Kolbászfesztivált. A turiai vendégek idén is a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete képviselőinek átadták a Népkonyhának szánt adományt, 50 kilogramm friss kolbászt. Szabadka Várost az adomány átadásakor Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja képviselte.

13240_1.jpg

A tanács tagja köszönetet mondott a turiai Kolbászfesztivál Egyesületnek a sokéves együttműködésért és a Vöröskereszt Népkonyhájának juttatott adományokért. A népkonyha működésére idén a város a költségvetésből 31,2 millió dinárt juttat.

-Köszönöm, hogy hagyományosan termékeket adományoznak a rászoruló szabadkaiaknak a Népkonyha programja keretében – mondta Đukanović.

A szabadkai Vöröskereszt Népkonyhája naponta mintegy 1.200 embert lát el.

- Mi vagyunk Vajdaságban a legnagyobb népkonyha, Szerbiában a harmadikak. Különböző programokkal igyekszünk enyhíteni a rászorulók szegénységét, ebben pedig jelentős támogatást nyújt a helyi önkormányzat – mondta a Vöröskereszt nevében Miodrag Varo.

A szabadkaiak nem szalasztják el a lehetőséget, hogy ellássák magukat turiai kolbásszal, amit a standok előtt kora reggeltől kígyózó sorok is bizonyítottak.

Február végén a turiai mesterek a Kolbászfesztiválon szeretnének egy 2036 méter hosszú kolbászt készíteni.