Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 27. ülését

2020.02.27.
A Városi Képviselő-testület 27. ülésén, amelyet ma tartottak a Városháza Dísztermében, határozatban hagyták jóvá 13 közvállalat és kommunális közvállalat 2020. évi működési tervét. Az elfogadott 50 napirendi pont között rendeletet hoztak a 2020. évi helyi foglalkoztatási terv elfogadásáról, a Szabadka város területén működő óvodák hálózatáról, valamint az asszisztált reprodukciós technikák költségtámogatáshoz való jogosultságról az első és a második gyermek esetében.
 
13263_1.jpg

Rendeletet hoztak a Palics Park Idegenforgalmi Területfejlesztő Kft., illetve a Szabadkai Regionális Hulladéktároló Hulladékgazdálkodási Kft. működési tervének a jóváhagyásáról is. Ugyancsak rendeletet fogadtak el könyvvizsgáló alkalmazásáról Szabadka város 2019. évi egységesített zárszámadásának külső könyvvizsgálatára, továbbá a kisbajmoki övezetre, valamint az Újfalu, Gát és Kér övezetek egyes részeire vonatkozó II. általános szabályozási terv meghozataláról.

A tanácsnokok megszavazták a rendeletet a Sándorban, a Belgrád-Szabadka vasútvonal meglevő és tervezett nyomvonala közötti területrész részletes szabályozási tervének a kidolgozásáról, rendeletet hoztak a Palicsi-tó IV. szektorának déli és nyugati partövezete és III. szektorának partövezete részletes szabályozási terve egy része módosításának kidolgozásáról, csak mint a Zentai út menti vallási komplexumok és kereskedelmi célú építmények rendezéséről és építéséről szóló részletes szabályozási tervnek a kidolgozásáról.

Rendelettel módosították és egészítették ki a Szabadka Város Közigazgatási Hivataláról szóló rendeletet, a kommunális rendőrség és a városi felügyeleti szervek közötti együttműködés formájáról és módjáról szóló rendeletet is. A testület rendeletet hozott a gyógyszerészeti tevékenység finanszírozására, újjáélesztésére, irányítására és folytatására vonatkozó, koncessziós elemeket tartalmazó köz- és magánszféra partnerségének megvalósulására irányuló eljárás megindításáról Szabadka város területén, ahol a Szabadkai Gyógyszertár jelenleg gyógyszerészeti tevékenységet folytat.

Záróhatározatot hoztak a Válságkezelő Városi Törzskar 2020. évi munkatervének az elfogadásáról, valamint a Súlyos Beteg Gyermekek és Fiatalok Gyógykezelését Segítő Alapítvány 2020. évi, pénzügyi mutatókat is tartalmazó működési tervének a jóváhagyásáról is.

Szabadka Város Képviselő-testülete 27. ülésének anyaga - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.