Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Szabadkai Félmaraton teljesítette az elvárásokat

2020.03.02.

- Teljes mértékben megvalósult a Horizont Sportegyesület és az önkormányzat célja, hogy a Szabadkai Félmaraton szervezésével városunk felkerüljön a verseny- és amatőr-futóvilág térképére Szabadka csatlakozott azokhoz a városokhoz hazánkban és a régióban, amelyek hagyományosan, évek óta rendeznek félmaratonokat. A tavalyi, III. félmaratonnak háromszor több résztvevője volt, mint az elsőnek, és kétszer annyi, mint a másodiknak. Hiszem, hogy az idei, sorrendben IV. Szabadkai Félmaraton jobb lesz az előző háromnál mind a szervezést, mind a résztvevők számát illetően – jelentette ki Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatón, amelyet a városunk számára jelentős sportesemény szervezéséért odaítélt plakettek átadása alkalmából hívtak össze.

13268_1.jpg

Laban polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a III. Szabadkai Félmaraton minél sikeresebb megrendezéséhez, majd kiemelte, hogy Szabadka a jövőben is jó házigazdája lesz a félmaraton résztvevőinek és vendégeinek. Az idei és a majdani félmaratonok körülményei még szebbek és rendezettebbek lesznek, tette hozzá a polgármester, mivel a Szabadság téren épül az új talajszinti szökőkút, valamint az Art nouveau szecessziós turista-útvonalon található három épület homlokzatát is felújítják a legszűkebb városközpontban.

Pásztor Bálint, köztársasági képviselő, a Horizont SE tagja elmondta, hogy örül amiért a Szabadkai Félmaraton évről évre színvonalasabb és tömegesebb, ami bizonyítja, hogy igazuk volt a félmaraton szervezőinek és társszervezőinek, amikor ennek a projektnek a megvalósításába fogtak.

- Köszönet a szabadkai helyi önkormányzatnak a folyamatos partnerségért, valamint minden szervezetnek, közszolgálatnak, közvállalatnak, a rendőrségnek, a mentőszolgálatnak és az önkénteseknek, amiért Szerbiában a második legtömegesebb félmaratont rendezhetjük meg. A III. Szabadkai Félmaraton Szerbiában a Belgrádi Maraton után a második legtömegesebb futórendezvény volt. A külföldi résztvevők számát tekintve is  a másodikak vagyunk: a világ 15 országából 200 futó érkezett hozzánk.  Ez azt jelenti, hogy teljesítettük a félmaratonnal kapcsolatos célunkat – hangsúlyozta Pásztor Bálint.

A tavalyi félmaratonhoz képest idén annyi lesz a változás, hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy a hazai és külföldi résztvevők megnőtt száma miatt az idei félmaraton 10.00 órakor kezdődik, az 5 és 10 kilométeres futamokat pedig 10.15-kor indítják.

A sajtótájékoztatón ugyancsak elmondták, hogy idén mintegy 2.000 résztvevőre számítanak, s hogy mától lehet jelentkezni a sorrendben IV. Szabadkai Félmaratonra, amelyet a város napjának ünnepségei keretében, augusztus 30-án rendeznek meg.

A sajtó képviselőit és a vendégeket Kristifor Bogdanić, a Horizont SE elnöke és Živica Savin alelnök üdvözölte.  Ők is köszönetet mondtak mindazoknak, akik hozzájárultak a Szabadkai Félmaraton sikeréhez és népszerűsítéséhez.

13268_2.jpg