Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Aláírták a szerződést at Exchange 5 program keretében

2020.03.04.

Zagorka Panić, a Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon projekt projektmenedzsere és Varga Petrić Márta, az adai Prostor Kft. igazgatója ma a Városházán aláírták a szerződést a földmérői szolgáltatásokról, valamint a műszaki-tervdokumentáció kidolgozásáról a Szabadka Város és Zenta Község területén található illegális létesítmények törvényesítéséhez. A szerződést egy konzorciummal írták alá, amelynek élén a Prostor áll. A szolgáltatások értéke 17,8 millió dinár, a Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon elnevezésű projekt teljes költségvetése, amelyet Szabadka Város és Zenta Község közösen valósít meg az Exchange 5 program keretében, mintegy 240.000 eurót tesz ki.

13274_1.jpg

Zagorka Panić ebből az alkalomból kijelentette, hogy Szabadkán 50 épületet legalizálnak, 15-nél rendezik a tulajdonviszonyokat, 23 létesítményt pedig törölnek a nyilvántartásból, Zentán pedig 20 épületet legalizálnak, 20-nál rendezik a tulajdonviszonyokat és nyolcat törölnek a nyilvántartásból. Ezek a projektet lebonyolító team legfontosabb céljai, a projekt pedig felöleli a földmérői munkálatokat, a kataszteri-topográfiai tervek kidolgozását, a telekhatárok kijelölését, a létesítmények bejegyzésével, illetve esetleges törlésével kapcsolatos tanulmányok kidolgozását, az egyes külön részek terveinek a kidolgozását, az állapotfelmérésről szóló jelentések kidolgozását, a nyilvántartásba vételt, az üzleti könyvekbe történő bejegyzésüket Szabadka Város és Zenta Község területén, valamint a Központi Adatbázisban a vagyoni adatok bejegyeztetését.

-  A Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon projekt rendkívül jelentős Szabadka Város és Zenta község számára. Ha jó gazda módjára kezelik tulajdonukat, amikor törvényesítik a létesítményeket, beruházhatnak a létesítményekbe és fenntarthatják azokat. Költségvetésükben nem keletkeznek veszteségek, kiadhatják a tulajdonukat képezőingatlanokat, el is idegeníthetik azt, de ahhoz előtt rendezniük kell a tulajdoni viszonyokat. A szerződéses kötelezettségek teljesítésére három hónapos a határidő – emelte ki Zagorka Panić.

Varga Petrić Márta  elmondta, hogy a projekt 70, többnyire közcélokat szolgáló létesítmény törvényesítését, 35 létesítmény tulajdoni viszonyainak a rendezését és 31 létesítmény törlését öleli fel, s minden egyes létesítményre ki kell dolgozni a földmérői tanulmányokat.

- A műszaki-tervdokumentáció alapján Szabadka Város és Zenta Község rendezheti létesítményeinek a jogállását. Ez egyszersmind példát mutat a polgároknak is, hogy mindent, ami megépül, törvényesíteni kell, összhangban a jogszabályokkal ahhoz, hogy ebbe a vagyonba be lehessen fektetni – mondta Varga Petrić Márta.

A Csak a jogilag rendezett köztulajdon a jó köztulajdon elnevezésű projekt teljes költségvetése 240.095 euró, míg a térítésmentesen kapott összeg ebből 181.343,75 euró. A feladatokra Szabadka városnak 163.600 eurós, Zentának pedig 76.495 eurós kerete van.