Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Ismertették a foglalkoztatás-ösztönzési programokat és intézkedéseket

2020.03.11.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai kirendeltsége és a helyi önkormányzat ma a Városháza Dísztermében ismertették azokat a 2020. évi pályázatokat, amelyek célja az aktív foglalkoztatási politika programjainak és intézkedéseinek a megvalósítása a Nemzeti foglalkoztatási cselekvési tervvel és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat idei munkatervével összhangban.

 
13289_1.jpg

A köztársasági és a tartományi Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat vitával és részletes tájékoztatókkal összekötve mutatta be a résztvevőknek (a munkáltatóknak és helyi potenciális munkáltatóknak) a folyamatban levő pályázatokat, amelyek nagy számú embernek teszik lehetővé a munkába állást.

Köztársasági szinten 13 pályázat van kiírva. Ezek a munkanélküliek és a roma származású munkanélküliek foglalkoztatására, a külön feltételekkel foglalkoztatott, fogyatékkal élők foglalkoztatásának a költségtámogatására, a munkanélküliek és a foglalkoztatottak képzésére, a gyakornoki programra és a szakmai gyakorlatra, a gyakorlati tudásszerzésre, a fogyatékkal élő foglalkoztatottak bértámogatására, a nehezen munkába állíthatók csoportjára és a közmunkákra vonatkoznak.

- Azért jöttünk össze, hogy a munkaadókat tájékoztassuk a kiírt pályázatokról, s hogy segítsük őket a pályázásban. Várhatóan rövidesen kiírják a helyi pályázatokat is, amelyeket ugyancsak be fogunk mutatni – jelentette ki többek között Verica Vujadinović, a NFSZ szabadkai kirendeltségének ügyvezető igazgatója.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szoltálat Vajdaság AT szintjén három pályázatot írt ki – foglalkoztatásra, önfoglalkoztatásra és közmunkákra.

- A tartományi Kormány erre a célra 90 millió dinárt különített el, amelynek a fele a munkanélküliek foglalkoztatását szolgálja, 40 millió jut az önfoglalkoztatásra, öt millió dinár pedig a közmunkákra – mondta Nevena Živković, a foglalkoztatási program módszertanával megbízott hivatalnok, aki arra szólította fel a munkáltatókat, hogy idejekorán jelentkezzenek a NFSZ illetékes kirendeltségénél és nyújtsák be kérelmüket.

13289_2.jpg