Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Rendeletet hoztak a Városi Közigazgatás Hívóközpontjának megalakításáról

2020.03.16.

A Rendkívüli Helyzetek Városi Törzskarának folyó év március 16-án kelt II-06-28/2020. számú utasításával összhangban a Városi Közigazgatás IV-56-2/2020. szám alatt határozatot hozott Szabadka Város Városi Közigazgatása Hívóközpontjának a létrehozásáról. A határozat alapján külön telefonos Hívóközpont jön létre a 024/636-136-os telefonszámon, amely mindenki számára elérhető 08:00-tól 20:00 óráig, mégpedig mától, azaz 2020. március 16-tól.   Ugyancsak elektromos postafiók nyílt covid19@subotica.rs címen, amelyhez a polgárok elektronikus levéllel fordulhatnak.

 13309_1.jpg

A Hívóközpont elsődleges célja nyilvántartásba venni a 65 éves és annál idősebb polgártársak szükségleteit. A szükségletekkel kapcsolatos információ kézhez vétele és a segítséget igénylő személy alapvető adatainak a megszerzését követően a Városi Közigazgatás lehetőségeihez mérten mindent megtesz, hogy a Vöröskereszt önkéntesei segítségével, saját kapacitásainak az igénybe vételével biztosítsa az élelmiszerek, a gyógyszerek eljuttatását, az orvosi segítségnyújtást idős polgártársaink lakcímén.

A Hívóközpont úgyszintén tájékoztatást nyújt a rendkívüli helyzet idején hatályos külön intézkedésekről is.  

Kérjük, hogy a Hívóközponttól azok a 65 évesnél idősebb polgártársaink kérjenek segítséget, akik más módon nem tudnak élelmiszerhez, gyógyszerhez vagy orvosi vizsgálathoz jutni. Mindazok, akiknek módjukban áll ezeket a szükségleteket hozzátartozóik, barátaik és szomszédaik segítségével kielégíteni, tegyék ezt meg. Csak így tesszük lehetővé, hogy a segítség eljusson a legjobban rászorulókhoz.

Úgyszintén kérjük, hogy a polgárok sürgős egészségügyi segítségért kizárólag a Mentőszolgálatot hívják a 194-es telefonszámon.

A Városi Közigazgatás szavatolja minden erőforrásának a teljes bevetését, valamint az igények szerb, magyar és horvát nyelven történő nyilvántartásba vételét.

A beérkezett igények teljesítésének gyorsasága és mértéke, a segítségnyújtás megvalósítása a Város intézményeinek a kapacitásaitól, a Vöröskereszttől és más szervezetektől, valamint a rendkívüli helyzet kezelésébe bevont egyénektől függ.

                                                              Marija Ušumović Davčik
                                                         a VÁROSI KÖZIGAZGATÁS VEZETŐJE