Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szerződés-aláírás az önkormányzati programok költségvetési alapjának az eszközeiről

2020.03.18.

Szabadka és Zombor polgármestere, valamint Ada, Zenta és Magyarkanizsa községek elnökei ma az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet helyiségeiben szerződést írtak alá az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztériummal az önkormányzati programok költségvetési alapja eszközeinek a felhasználásáról. Bogdan Laban polgármester 3,6 millió dinár odaítéléséről írt alá szerződést a Jégvédelem – jégvédelmi rakéták beszerzése elnevezésű projekt megvalósítására, amelynek teljes pénzügyi kerete 4 millió dinár.

13313_1.jpg

Zoran Kasalović, az Államigazgatási és Önkormányzati Minisztérium államtitkára ebből az alkalomból elmondta, hogy Branko Ružić miniszter, figyelembe véve, hogy országunkban rendkívüli állapot van érvényben, s mivel jelenleg a legfontosabb mindannyiunk és minden polgárunk egészségének a megóvása, úgy döntött, hogy az önkormányzati programok pénzelésére kiírt pályázat alapján jóváhagyott és megítélt eszközökről a szerződéseket március folyamán az önkormányzatokban írják alá, ünnepélyes külsőségek nélkül.

- A Minisztériumból elindultunk a városokba és a községekbe. Ezért ma Szabadkán, majd Újvidéken és Nagybecskereken a vajdasági községek elnökeivel és a polgármesterekkel aláírjuk a szerződéseket, s megteremtjük a feltételeket az eszközök felhasználására – emelte ki Kasalović.

Szavai szerint az illetékes minisztérium költségvetési alapja az idei önkormányzati programokra  520 millió dinárral rendelkezett.

- Négy célunk volt. Az első, a legvonzóbb, 364 millió dináros kerettel a fontos önkormányzati programokra, a foglalkoztatásra és a városokban és községekben élők életminőségének és munkájának a javítására szolgál. A második az e-közigazgatás és a korszerű információs technológia bevezetése, amire 52 millió dinárt irányoztak elő, a harmadik, a sport-, kulturális- és turisztikai rendezvények támogatása 46,8 millió dinárral. A negyedik cél a megelőzés és a kockázatcsökkentés volt bizonyos elemi csapások során, amire ugyancsak 46,8 millió dinár a támogatás. Idén volt még egy javaslatunk, évi díj odaítélése 10,6 millió dinár értékben a községek és városok jó gyakorlatának a jutalmazására.  Véleményem szerint az hagyományos lesz, hogy ösztönözzük a versenyszellemet, s értékeljük a községek és városok legjobb projektjeit – hangsúlyozta Kasalović.

13313_2.jpg