Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Hálánk és támogatásunk jeléül a Városháza az olasz zászló színeibe öltözik

2020.03.20.

A Calzedonia Group keretében működő Gordon Kft. és a Calzedonia nagykikindai üzemének igazgatója, Adriano Zoni ma átadta Bogdan Labannak, Szabadka város polgármesterének és a városi válságkezelő törzskar parancsnokának a 10.000 darab pamutból készült, mosható védőmaszkból álló adományt, amelyből 7.000 Szabadkára, 3.000 pedig Nagykikindára kerül majd.

13325_1.jpg

Bogdan Laban polgármester megköszönte a segítséget, ami hozzájárul majd a koronavírus járvány megfékezésére bevezetett intézkedések hatékonyságának növeléséhez, és hozzátette, hogy most a legfontosabb feladat, hogy mindenkinek megfelelő védelmet biztosítsunk.

Miután találkozott Adriano Zonival, a polgármester elmondta, hogy a városban megtették az egészségvédelmi intézkedéseket, és kiemelte, hogy a Calzedonia  cég ezzel a gesztussal bebizonyította felelősségteljes viszonyulását a lakossághoz és a közösséghez abban a városban, amelyben üzemeit működteti, és különösen hangsúlyozta, hogy:

„A Szabadkán működő olasz cég segítsége különösen azért jelentős, mert nagy emberségről tesz tanúbizonyságot, amikor ezekben a nehéz pillanatokban ilyen módon szeretné megkönnyíteni működésünket e rendkívüli körülmények között. Az adomány jelentőségét növeli az a tény is, hogy a cég egy olyan országból származik, melyet Kína után a leginkább sújt a járvány. Olaszország újkori történelmének talán legnehezebb időszakát éli most, amikor a lakosságát tizedelő COVID – 19 vírussal folytat küzdelmet, de a mások iránti embersége és segítőkészsége most is töretlen. A baráti Olaszország népének kívánom, hogy minél előbb győzedelmeskedjen ebben a harcban, s üzenjük, hogy Szerbia és Szabadka  teljes szívével mellettük áll.”

Hálánk és az olasz nép iránti szolidaritásunk jeleként ma estétől csatlakozunk Belgrádhoz, és Szabadka szimbólumát, a Városházát az olasz zászló színeiben fogjuk megvilágítani.

A Gordon Kft. – Celzedonia a Kisbajmoki Ipari Övezet keretében működik és kb. 1.300 dolgozót foglalkoztat, és a cég vezetősége úgy döntött, hogy az aktuális járványhelyzetre és a Szerb Kormány által foganatosított intézkedésekre való tekintettel nem kockáztatja a dolgozók egészségét, ami különösen jelentős azokban a helyzetekben, amikor több ember tartózkodik együtt zárt térben, ezért a gyár szabadkai és nagykikindai üzeme is még március 16-án leállt. A vállalat felhívta a dolgozók figyelmét, hogy tartsák be az előírásokat és tegyenek eleget az intézkedéseknek, a saját és családtagjaik egészségének megőrzése és a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, hogy előbb folytatni tudják a munkát.

Szabadka intenzív együttműködést folytat Olaszországgal, nem csak a gazdaság és az új beruházások terén, de a kultúra és oktatás területén is.