Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Kötelező a közterületek és az épületek közös részeinek a fertőtlenítése

2020.03.20.

Figyelembe véve a Szerb Köztársaság területén a rendkívüli állapot bevezetésével szóló rendeletben foglalt intézkedéseket és korlátozásokat, a Rendkívüli Helyzetekkel Foglalkozó Városi Törzskar mai, harmadik rendkívüli ülésén Szabadka Város Városi Közigazgatásának elrendelte, hogy szervezze meg a közterületek fertőtlenítését, mint amilyenek az utcák, egészségügyi intézményekhez vezető utak, gyermekjátszóterek, autóbusz-megállók, platók, a parkok sétányai, közlekedésre szolgáló területei és hasonlók. A rendelet, amelyet Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, a Rendkívüli Helyzetek Városi Törzskarának főnöke írt alá, a lakóközösségek vezetőit is arra kötelezi, hogy biztosítsák az épületek azon közös részeinek a fokozott tisztítását és fertőtlenítését, amelyekkel az emberek a leggyakrabban kerülnek kapcsolatba (az épületek bejáratai, a liftek előtti területek, lépcsők és lépcsőkorlátok markolatai, bejárati ajtók, stb.). A fertőtlenítést a nap folyamán kötelező legalább egyszer elvégezni.

13326_1.jpg

A rendelet péntektől (mától), azaz 2020. 03. 20-tól alkalmazandó. A rendelet végrehajtását a Városi Közigazgatás illetékes titkárságai ellenőrzik.

A rendeletet a honvédelemről szóló törvény 29. szakasza, valamint a Szerb Köztársaság elnöke, a Szerb Köztársaság Képviselőházának elnöke és a Szerb Köztársaság Kormányának elnöke által a rendkívüli állapot kihirdetéséről szóló rendelete alapján, a rendkívüli állapot körülményeinek megfelelően hozták meg.

Rendelet - 2020. 03. 20.