Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megkezdődött a városi utcák fertőtlenítése

2020.03.21.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében pénteken, március 20-án megkezdődött a városi utcák, közlekedési útvonalak és sétálóövezetek fertőtlenítése. Ez a tevékenység ma este is folytatódott, a tervek szerint pedig – az időjárási körülményektől függően – az elkövetkező néhány napban minél több utcát igyekeznek fertőtleníteni, valamint az egészségházak környékét, a sétányokat, a gyermek-játszótereket és más közterületeket Szabadka város területén.

13329_1.jpg

Figyelembe véve a Szerb Köztársaság területén a rendkívüli állapot bevezetésével szóló rendeletben foglalt intézkedéseket és korlátozásokat, a Rendkívüli Helyzetekkel Foglalkozó Városi Törzskar harmadik rendkívüli ülésén Szabadka Város Városi Közigazgatásának elrendelte, hogy szervezze meg a közterületek fertőtlenítését, mint amilyenek az utcák, egészségügyi intézményekhez vezető utak, gyermekjátszóterek, autóbusz-megállók, platók, a parkok sétányai, közlekedésre szolgáló területei és hasonlók.

A rendkívüli helyzetek városi törzskarának főnöke, Szabadka polgármestere, Bogdan Laban polgármester által aláírt rendelet arra kötelezi a lakóközösségek vezetőit, hogy biztosítsák az épületek azon közös részeinek a fokozott tisztítását és fertőtlenítését, amelyekkel az emberek a leggyakrabban kerülnek kapcsolatba (az épületek bejáratai, a liftek előtti területek, lépcsők és lépcsőkorlátok markolatai, bejárati ajtók, stb.). A fertőtlenítést a nap folyamán kötelező legalább egyszer elvégezni.