Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megszervezték a városi és peremvárosi utasszállítás sajátos formáját

2020.03.24.

A Városi Közigazgatás a miniszter előzetes jóváhagyása alapján engedélyezte a szabadkai, Szegedi út 84. szám alatti székhellyel rendelkező Subotica-trans Közvállalatnak a városi és peremvárosi közlekedés sajátos formájának a megszervezését a következő vonalakon:  a városi közlekedésben az 1a, 3, 6 és 16-os vonalakon 05:05 és 07:25, továbbá 12:25 és 15:35 közötti, a peremvárosi közlekedésben  a 19, 20, 22,23, 25, 26, 30 és 42d – 04:50 és 07:00, valamint a 14:10 és 15:30 közötti indulásokkal.

13332_1.jpg

A Subotica-trans KV 2020. március 23-án kérelmet nyújtott be a városi és peremvárosi utasszállítás sajátos formája megszervezésének a jóváhagyására a személyek nevével, az utazás gyakoriságával,  az úti célok megjelölésével, a munkáltató nevével, az utasszállító megnevezésével, a járművek rendszámával és a járművezetők nevével az utasszállítás biztosítása érdekében.

Szabadka Város beszerezte a közlekedésben illetékes miniszter jóváhagyását, hogy megszervezze a városi és peremvárosi utasszállítás sajátos formáját meghatározott útvonalakon, amelyre az egészségügyi intézményekben, a közvállalatokban és kommunális közvállalatokban, valamint más gazdasági társaságban dolgozó, prioritást jelentő gyógyászati és nem gyógyászati személyzet szállítására, mivel nem oldható meg az otthoni munkavégzésük, ezen szervezetek működésére pedig szükség van a Szabadka Város területén élők egészségének és biztonságának a megőrzése érdekében.

Minden utas beszálláskor köteles magánál tartani és felmutatni a gépjármű vezetőjének a foglalkoztatásról szóló igazolást, amelyet minden gazdasági alany köteles lesz kiadni lepecsételt cégjelzéses papíron, a meghatalmazott személy aláírásával, amelyet kizárólag a foglalkoztatottak munkafeladatainak a teljesítéséhez lehet felhasználni.

Minden kérelmet a városi és peremvárosi utasszállítás sajátos formájának az igénybevételére a dolgozók szállítása érdekében a következő e-mail címre lehet eljuttatni: saobracaj@subotica.rs.

A városi és peremvárosi utasszállítás sajátos formájának a megszervezése a miniszter előzetes jóváhagyásának a megszerzésével lehetséges. Ezt a kötelezettséget a közúti utasszállításra vonatkozó és a rendkívüli állapot idején érvényes intézkedések módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelet alkalmazásával kapcsolatos kötelező útmutatás írja elő (SZK Hivatalos Közlönyének 31/20, 36/20, 38/20 és 39/20. számai), amely megtiltja az autóbuszokkal történő közúti utasszállítást, kivéve a különjáratokat, amelyeket a gazdasági alanyok szerveznek meg kizárólag a foglalkoztatottak munkafeladatainak az elvégzése érdekében.