Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Pénz a csomagok beszerzésére

2020.03.26.

A rendkívüli helyzetek városi törzskara ma megtartott ötödik rendkívüli ülésén rendeletben kötelezte Szabadka Város Városi Közigazgatásának pénzügyiu titkárságát, hogy a Kincstári Igazgatóságnál nyisson külön számlákat a magán- és a jogi személyek dinár- és devizaadományainak a fogadására a COVID-19 vírus okozta járvány elleni küzdelem megsegítésére. A rendelet, amelyet Bogdan Laban polgármester, a rendkívüli helyzetek városi törzskarának főnöke írt alá, Szabadka Város Városi Közigazgatása számára hatmillió dinár elkülönítését írja elő az alapvető élelmiszereket és fertőtlenítő-szereket tartalmazó csomagok beszerzésére.   A csomagokat a Szabadka város területén elő azon nyugdíjasok kapják, akiknek a legalacsonyabb a nyugdíjuk.

13339_1.jpg

A rendelet betiltja a kozmetikai és szépségápoló szalonok, masszázsszalonok, pedikűrösök, manikűrösök és fodrászszalonok működését Szabadka város területén. Ugyancsak tilos a parkok, gyermek- és rekreációs játszóterek használata Szabadka város területén.

A rendeletet 2020. 03. 27-től alkalmazzák. A rendelet végrehajtását a Városi Közigazgatás illetékes titkárságai ellenőrzik.

A rendeletet a honvédelemről szóló törvény 29. szakasza, valamint a Szerb Köztársaság elnöke, a Szerb Köztársaság Képviselőházának elnöke és a Szerb Köztársaság Kormányának elnöke által a rendkívüli állapot kihirdetéséről szóló rendelete alapján hozták meg, figyelembe véve a rendkívüli állapot bevezetéséről szóló rendelettel bevezetett intézkedéseket és korlátozásokat.

Rendelet – 2020. március 26.