Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A válságkezelő városi törzskar tájékoztatása

2020.03.30.

Tájékoztatjuk a jogi és természetes személyeket, hogy Szabadka Város Önkormányzata célszámlákat nyitott a koronavírus-járvány elleni harcot segítő adományok befizetésére. Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának utasítására Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Pénzügyi Titkársága célszámlákat nyitott azoknak az adományoknak a fogadására, melyeket a cégek és magánszemélyek a koronavírus elleni harc megsegítésére szánnak.

13347_1.jpg

A célszámlákra vonatkozó tájékoztató és a dinár és euró adományok befizetésére vonatkozó útmutatások Szabadka Város Önkormányzatának honlapján olvashatók, a rendkívüli állapot linkre kattintva.

Mindazok, akik adományozni szeretnének a COVID-19-es vírus elleni harcra és kérdésük van a befizetéssel kapcsolatban, azt feltehetik a gufinansije@subotica.rs  e-mail címen vagy a 626-773 és 626-811 telefonszámokon.

Felkérjük a szabadkai cégeket és vállalkozókat, hogy mutassanak példát társadalmi felelősségvállalásból és segítsék országunkat és Szabadka várost a járvány elleni harcban.

A közigazgatási hivatal keretében létrehozott kapcsolattartó központ mellett, amely 8-tól 16 óráig üzemel, az Egészségház kapcsolattartó központja és a többnyire magánrendelőkben dolgozó orvosok egy csoportja segítséget kínált fel Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának, s így még egy kapcsolattartó központot hoztunk létre, amelyen keresztül a lakosság az egészségi állapotával kapcsolatban kérhet tanácsokat 18 és 22 óra között.

Az orvosi tanácsadás mindenekelőtt a krónikus, nem fertőző betegségekkel kapcsolatos kérdésekre vonatkozna  (mint a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, krónikus tüdő, reumatikus, és immunológiai betegségek, stb.), valamint az aktuális egészségügyi jogállásukkal és a koronavírussal való esetleges fertőzöttséggel kapcsolatos kérdésekre.

Az állami, tartományi és önkormányzati hatóságoknak a korona-járvány leküzdésével kapcsolatos tevékenységeire vonatkozó minden további kérdéssel az eddigiekhez hasonlóan továbbra is a hivatalos állami intézmények foglalkoznak.

A lakosság holnaptól, március 31-étől 18 és 22 óra között az alábbi telefonszámokon tudja elérni az ügyeletes orvosokat:

dr. Tomislav Stantić, radiológus  063-105-3141;
dr. Jadran Tačić, pszichiáter 062-246-333;
dr. Laura Lasinger, dermatológus 060-055-3959;
dr. Aleksandar Evetović sürgősségi gyógyászat 063-507-389;
dr. Biljana Ivošević, plasztikai sebész-szakorvos 060-557-5754;
dr. Željko Grubačić, kardiológus 063-849-0057;
dr. Branka Ivošević, oftalmológus 066-535-5530;
dr. Mohamed Badawi, gyermekgyógyász 063-508-813.

A Szabadkai Közkórház, az Egészségház és a Szabadkai Közegészségügyi Intézet rendelkezik a tevékenysége végzéséhez szükséges minden anyaggal és védőeszközzel. A megbetegedett és kórházban elhelyezett polgárok számát illetően az egyedüli releváns információforrás az Egészségügyi Minisztérium.

Felkérnénk mindazokat a szabadkaiakat, kiknek idős szomszédaik és családtagjaik vannak, hogy segítsék őket az élelem és a szükséges gyógyszerek beszerzésében, hogy ne kelljen elhagyniuk otthonaikat.

Még egyszer maximális tudatosságra és felelősségre szólítanánk a lakosságot, és megkérünk mindenkit, hogy önmaguk és mások egészsége érdekében tartsák be az összes ajánlást.

Tartsák tiszteletben a kormány és a válságkezelő városi törzskar döntéseit, és ne vállaljanak felesleges kockázatot. A megbetegedettek és a potenciális betegek számától függetlenül, mindannyiunknak úgy kell viselkednünk, mintha az első szomszédunk már fertőzött lenne, ezért maradjunk otthon és igyekezzünk minél inkább kerülni a kontaktust másokkal.

Maradjunk otthon, és vigyázzunk az életünkre.

                                                            Bogdan Laban,
                   a válságkezelő városi törzskar parancsnoka és Szabadka polgármestere