Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A város kiosztott 7000 liter fertőtlenítőszert

2020.04.01.

A Szabadkai Üzleti inkubátor elosztói központjából eddig 7000 liter nátrium-hipokloritot osztottak ki, a nátrium-hipokloritot az Egészségügyi Világszervezet felületek fertőtlenítésére ajánlja. Bogdan Laban, Szabadka polgármestere kihangsúlyozta, hogy a Város gyors reakciójának köszönhetően, annak, hogy beindították Bajmokon a fertőtlenítőszerek gyártását, minden intézmény  teljesen ingyenesen fog kapni ebből az értékes oldatból.

13355_1.jpg 

- Megközelítőleg  7.000 liter fertőtelnítőszert osztottak ki az állami intézményeknek, a közvállalatokknak, a kommunális vállalatoknak,  az idősotthonoknak, a magántulajdonban lévő  idősotthonoknak, az iskoláknak és a város területén lévő egyéb intézménynek. Néhány nappal ezelőtt  fertőtlenítőszert adtunk át a Szabadkán lévő egyesületeknek, hogy időben fertőtleníthessék helyiségeiket, ahol tartózkodnak és ezáltal úgy-ahogy  biztonságossá tegyék azokat- mondta Laban polgármester.

Laban köszönetet mondott, annak a hölgynek is, aki védőmaszkokat adományozott, ezeket mint mondta a polgároknak osztanak ki.

- Ez alkalommal köszönetet mondanék egy városunkban működő vállalatnak, ez pedig a Centar Istok vállalat- a Rafflescity áruház. Wang Ai Jun asszonyság, Kínából, a testvéri és baráti állomból 15.000 védőmaszkot adományozott, amelyeket úgyszintén a polgároknak osztunk szét -  hangsúlyozta Laban.

A lakóépületekben a fertőtlenítőszerek kiosztása holnap kezdődik, jelentette be Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, és elmondta még azt is, hogy erről értesítették az épületmenedzsereket. 

- A padlók, lépcsőházak és más helyiségek fertőtlenítésére használatos fertőtlenítőszereket ingyenesen osszák szét - hangsúlyozta Predrag Radivojević.

Jelenleg 15.000 liter nátrium-hipoklorit áll a rendelkezésünkre, ugyanakkor az illetékesek bejelentése alapján, a termelés folytatódik. 

13355_2.jpg