Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadkán megkezdték a csomagosztást az alacsony jövedelmű nyugdíjasok részére

2020.04.09.

- Minden nap, napi 24 órában gondoskodunk a lakosság egészségéről és életéről, mától pedig közel tízezer csomagot fogunk kiosztani azoknak a nyugdíjasoknak, akik jövedelme legalacsonyabb Szabadka város területén – jelentette be Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, aki egyben a válságkezelő városi törzskar parancsnoka is.

13372_1.jpg

Az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagokat az önkéntesek holnap kezdik kiszállítani a nyugdíjasok lakcímére, helyi közösségenként. Mint azt Laban polgármester elmondta, a rászorulóknak és a népkonyha szolgáltatásait igénybe vevőknek szánt csomagok kiszállítása, és a védőfelszerelések kiosztása is fennakadás nélkül folyik.

- Elmondhatom, hogy a szervezés kiváló, és minden hívóközpont – úgy az idős polgárok ellátására alakult városi segélyközpont, az egészségügyi intézmények keretében szervezett segélyhívók, és a magánrendelőkben dolgozó orvosok által üzemeltetett szolgálatok is gond nélkül működnek – hangsúlyozta Laban polgármester, és hozzátette, hogy ilyen módon a lakosság megfelelő módon tájékozódhat az egészségügyi ellátásával kapcsolatos kérdésekben, és az idősebbek segítséget kaphatnak abban is, hogy beszerezzék a szükséges termékeket a kijárási korlátozás idején.

A szociális intézményeket, a magánkézben lévő idősgondozó otthonokat és a szociális ellátásban részt vállaló civil szervezeteket az önkormányzat ellátta védőmaszkokkal és fertőtlenítőszerekkel, ugyanakkor rendszeresen fertőtlenítik a közterületeket is, különösen a legforgalmasabb helyeken, valamint az egészségügyi intézmények és az idősotthonok környékén.

- Folyamatosan a lakosság rendelkezésére állunk, és igyekszünk a lehető legjobban segíteni mindenkinek. A segélycsomagokat házhoz szállítjuk, ezért felkérek mindenkit, hogy az ajánlásoknak megfelelően viselkedjünk, és igyekezzünk minél inkább kerülni a kontaktusokat, hogy minél előbb megnyerjük ezt a csatát – mondta Szabadka polgármestere.

13372_2.jpg