Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Rendkívüli Helyzetek Városi Törzskarának rendelete

2020.04.22.

A rendkívüli helyzetek városi törzskara mai hetedik rendkívüli ülésén rendeletet hozott, amellyel elrendelte Szabadka Város Városi Közigazgatásának, hogy 1.500.000 dinár összegben különítsen el póteszközöket az alapvető élelmiszerek beszerzésére, amelyeket Szabadka város területén a legalacsonyabb nyugdíjjal rendelkezőknek osztanak ki csomagok formájában.

13398_1.jpg

A rendeletben, amelyet Bogdan Laban polgármester, a rendkívüli helyzetek törzskarának főnöke írt alá, ugyancsak elrendelik Szabadka Város Városi Közigazgatásának, hogy 2.366.000 dinárt és 250,00 eurót fordítson az alapvető élelmiszerek beszerzésére, amelyeket Szabadka város területén a legalacsonyabb nyugdíjjal rendelkezőknek osztanak ki csomagok formájában. Ezt a pénzt jogi és természetes személyek dinár- és devizaadományként fizették be a külön számlákra a COVID-19 vírus elleni küzdelem érdekében.

Jelen rendeletet 2020. április 23-tól alkalmazzák. Jelen rendelet végrehajtását a Városi Közigazgatás illetékes titkárságai ellenőrzik.

A rendeletet a honvédelemről szóló törvény 29. szakasza, valamint a Szerb Köztársaság elnöke, a Szerb Köztársaság Képviselőházának elnöke és a Szerb Köztársaság Kormányának elnöke által a rendkívüli állapot kihirdetéséről szóló rendelete alapján hozták meg, figyelembe véve a rendkívüli állapot bevezetéséről szóló rendelettel bevezetett intézkedéseket és korlátozásokat.

Rendelet – 2020. április 20.