Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fertőtlenítőszerek mindenkinek - fertőtlenítőszer társasházaknak második forduló

2020.04.23.

Ma a Vállalkozói inkubátorban megkezdődött a nátrium-hipoklorit- a társasházak fertőtlenítésére szolgáló fertőtlenítőszer kiosztásának a második fordulója. Mint az történt az első fordulóban, a lakóközösségek a közös helyiségek háromszori fertőtlenítésére elegendő mennyiségű fertőtlenítőszert kapnak, ami 3200 liter folyadék 550 épület fertőtlenítésére elegendő mennyiség.

13401_1.jpg

– A Válságkezelő Törzskarnak köszönhetően , valamint Bajmokon a nátrium-hipoklorit folyamatos gyártásának köszönhetően, ma és holnap kiosztjuk az említett fertőtlenítőszert a társasházaknak, immár második alkalommal. A Város döntése értelmében, függetlenül, hogy a lakóközösségnek van-e megkötött szerződése a közvállalattal vagy nincs, mindannyian teljesen ingyenesen kapnak fertőtlenítőszert – hangsúlyozta Predrag Radivojević, a szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója.

Annak érdekében, hogy Szabadkán minden lakóépület kaphasson fertőtlenítőszert, az illetékes vállalat megszervezte és eljuttatta a fertőtlenítőszert húsz olyan társasház címére is, ahol nem volt lehetséges megoldani a szállítást.

– A lakóközösségeknél, ahol az épületmenedzserek, vagy helyetteseik 65 évnél idősebbek, azokat felhívtuk, majd eljuttattuk a társasházak bejáratáig a fertőtlenítőszert, így teszünk ezt a második fordulóban is – üzente Goran Bekonja, a Lakhatási Szolgálatból.  

A piacok és a tömegközlekedés autóbuszainak fertőtlenítése napi szinten történik.

13401_2.jpg