Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Аz elmúlt hét - az önzetlen, segítőkész emberek hete

2020.04.24.

- Az elmúlt hetet városunkban az egymás iránti emberség, a segítőkészség és az együttérzés jellemezték, amelyben minden korosztály igyekezett valamit ajándékozni másoknak. Volt aki pénzt, vagy fogyasztási cikkekkel, védőeszközöket ajándékoztak, míg mások önkéntes munkát vállalva, szabad idejüket áldozták mások megsegítésére … Ezekben az időkben minden lényeges, de a legfontosabb, hogy egyre több a gyógyult - mondta Jasmina Stevanović, aki Szabadka Város Önkormányzata nevében megköszönte a Szabadkai Közkórháznak nyújtott segítséget.

13402_1.jpg

- Bogdan Laban polgármester és Szabadka Város Önkormányzata, de a páciensek nevében is szeretném megköszönni az adományt a Brilijant 024 cégnek és tulajdonosának, Đurđinka Kočišnak, aki 200 csomag ágyneművel és takaróval ajándékozta meg a Szabadkai Közkórházat. Ez segítséget jelent a kórház személyzetének, akik így jobb feltételekkel tudnak dolgozni, és a betegeknek is, akik kellemesebb körülmények között tudnak gyógyulni, mert a kezelés mellett ez is rendkívül fontos - hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Stevanović asszony köszönetet mondott a többi cégnek is, akik a koronavírus okozta járványhelyzetben nagy emberségről tettek tanúbizonyságot, és védőfelszerelést vagy tisztítószereket adományoztak az önkormányzatnak és az egészségügyi intézményeknek, de azoknak a magánszemélyeknek és vállalkozóknak is megköszönte a segítséget, akik pénzadományt utaltak az önkormányzat célszámlájára, ezzel segítve a leginkább rászorulókat.

A kórháznak nyújtott adományt az intézmény igazgatója, dr Slobodan Puškar is megköszönte, aki elmondta, hogy a Szabadkai Közkórház az egészségügyi személyzet és minden dolgozója odaadó munkájának köszönhetően a járványhelyzet alatt is teljesíti mindazokat a feladatokat, melyekkel az Egészségügyi Minisztérium és a Tartományi Egészségügyi Titkárság megbízza.

- Ez az adomány, úgy mint a többi segítség, amit az önzetlen és jóakaratú emberektől kapunk, mindenképpen jelentős mértékben hozzájárul  ahhoz, hogy munkánk még hatékonyabb és sikeresebb legye, hogy betegeink jobban és kényelmesebben érezzék magukat , és hogy a gyógykezelések rövidebb ideig tartsanak – mondta dr Puškar.