Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A város adománya a kicsinyeknek

2020.04.30.

– Szabadka önkormányzata a rendkívüli helyzet idején állandó kapcsolatban volt a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézménnyel, törekedvén, hogy a világjárvány miatt a társadalom minden szegmensének nehezebb működési feltételei között ez az intézmény, amelynek több mint 400 alkalmazottja van, felkészülten várja a munkakezdést, amikor az erre vonatkozó dontést államszinten meghozzák-jelentette ki  Jasmina Stevanović,  a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának a titkára, aki ma a helyi önkormányzat nevében ennek az iskoláskor előtti intézménynek  védelmi felszerelésből, tisztítószerkből és fertőtlenítőszerekből álló adományt adott át.

13411_1.jpg 

Emlékeztetett, hogy a Város és az iskoláskor előtti intézmény közötti megegyezéssel összhangban, a szülőknek, illetve a gyermekek más törvényes képviselőinek, a rendkívüli helyzet idején  nem számolták fel és nem fizettették meg  az oktató és nevelőprogram szolgáltatásait, ugyanakkor az alkalmazottak bérét a rendkívüli helyzet idején is rendszeresen kifizették.  

A május 11-re bejelentett óvodanyitásra, szükséges biztosítani elegendő mennyiségű védelmi felszerelést, tisztító-, és fertőtlenítőszert.

- Ma itt vagyunk a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézményben, hogy segítsünk és támogassuk őket.  Segélycsomagot hoztunk- fertőtlenítőszert mind az 50 épület fertőtlenítésére, az összes dolgozónak védőkesztyűt és arcmaszkot, folyékony szappant kézfertőtlenítésre, és külön örülök annak, hogy ennek a csomagnak egy részét az iskolák adományozták a városnak. A példás módon mutattuk meg, hogy tudjuk egymást támogatni és remélem, hogy a tanárok, a diákok és a szülők, akik készítették ezeket a védőmaszkokat és a szappant, boldogok hogy kezük munkáját a legfiatalabb polgártársainknak adjuk- mondta Jasmina Stevanović, majd hozzáfűzte: megelőzés céljából, szükséges fokozni a higiéniai ellenőrzést mind az 50 épületben a szociális távolságtartás és a fertőtlenítési intézkedések betartásán kívül.  

 – Ezek az intézkedések kulcsfontosságúak, természetesen az óvodákban dolgozókra, illetve a felhasználókra vonatkozó ajánlások foganatosításával, amelyek elsősorban a takarításra, a fertőtlenítésre, a személyi védelmi eszközök beszerzésére, a fertőtlenítőtálcák elhelyezésére, a rendszeres kézmosásra és a helyiségek szellőztetésére vonatkoznak.  Emellett kötelező figyelmet kell fordítani a távolságtartásra a gyermekeknek az óvodába érkezése és távozása alkalmával, azok a személyek pedig, akik az étel elkészítésében és kiosztásában vesznek részt, nekik fokozottabb mértékű védelmi és higiéniai intézkedéseket foganatosítanak - hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Ez a jelentős adomány, ahogy azt Veljko Vojnić, a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény műszaki igazgatója mondta, bizonyítéka kiváló együttműködésüknek a helyi önkormányzattal,  ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a  Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény részére átadott adomány, tulajdonképpen segítség Szabadka gyermekeinek.

- Intenzíven készülünk a munkakezdésre, annak ellenére, hogy nincsenek gyermekek az óvodákban. Ügyeletben dolgozunk, füvet kaszálunk, fertőtlenítjük a helyiségeket, teljesen felkészülten várjuk a munkakezdést. A most érkezett fertőtlenítőszerek hipoklorit fertőtlenítőszerek, amelyek hatásosak a koronavírussal szemben és ez igazán óriási segítség nekünk, a legnagyobb segítség pedig a dolgozók részére ajándékozott arcmaszkok. Még egyszer köszönetet szeretnék mondani a polgármesternek és a városi közigazgatásnak - mondta Vojnić, rámutatván, hogy a  közeljövőben a gyermekek óvodába indulása elkerülhetetlen. - Megértjük a járvány terjedésének megfékezése  érdekében foganatosított védelmi intézkedéseket, de tudjuk azt is, hogy szükséges az ország életrekeltése, az hogy a gazdaság folytassa a munkát. A minisztérium minden ajánlását betartottuk, az egyike ezeknek, hogy meg kellett állapítani, hány gyermeknek illetve szülőnek van szüksége az óvodai ellátásra.  Közvéleménykutatást végeztünk, ennek köszönhetően pontos adatunk van, arról, hogy május 11-től 1400 gyermek lesz óvodáinkban, amennyiben hivatalosan is megerősítik ezt az időpontot az óvodák nyitására vonatkozóan- mondta a szabadkai iskoláskor előtti intézmény műszaki igazgatója.

 13411_2.jpg