Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Városi Közigazgatás közleménye

2020.05.07.

Tájékoztatjuk a nyilvánosságot, hogy a Városi Közigazgatási Hivatal idősek támogatását végző Hívóközpontjának a működése május 8-tól, péntektől megszűnik.

13421_1.jpg

A Városi válságkezelő törzskar, folyó év március 16-ai  II-06-28/2020 számú parancsa értelmében eljárva, a Városi Közigazgatási Hivatal meghozta a IV-56-2/2020 számú rendeletet, Szabadka Város Városi Közigazgatási Hivatala hivóközpontjának a létrehozásáról.

Ezen okirattal külön hívóközpont kezdte meg működését a 024/636-136  telefonszámon, amely a rendkívüli állapot napjaiban és a  65 évnél idősebb polgárok kijárási tilalma idején működött. 

A több ezer fogadott hívás és ugyanannyi segítséget kapott idős polgártársunk, akiket a városi hívóközpont által felvett adatokat követően körüljárt a Szabadkai Vöröskereszt, mondhatjuk, hogy a feladatot ellátták, a hívóközpont eleget tett rendeltetésének.

Tekintettel, hogy megszűnt a 18.00 óra után érvényben lévő kijárási tilalom, illetve az életkorhoz kötött kijárási tilalmat is beszüntették, az idősebb polgárok saját belátásuk szerint mehetnek vásárolni, mi pedig felkérjük őket, hogy tegyék ezt a védelmi intézkedések szigorú betartásával.

A rászorulók segítségért fordulhatnak közvetlenül a Szabadkai Vöröskereszthez és elmondhatják mire van szükségük, vagy a Szociális Központ által tehetik ezt meg.

A Városi Közigazgatási Hivatal alkalmazottjai, akik a hívóközpontban dolgoztak, visszatérnek rendes munkafeladataik ellátásához a Városi Közigazgatási Hivatal ügyfélközpontja keretében, amely május 11-én, hétfőn kezdi meg munkáját.

                                                                    A Városi Közigazgatási Hivatal vezetője
                                                                              Marija Ušumović Davčik,
                                                                                     master jogász