Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A nyugdíjasok megkapták a segélycsomagokat

2020.05.08.

- A Szerb Köztársaság Képviselőháza megszüntette a rendkívüli állapotot, és ezzel az élet visszatér a megszokott kerékvágásba, de ez nem jelenti azt, hogy a koronavírus elleni harc során bevezetett minden intézkedés is megszűnik. Ezért kérném a lakosságot, hogy továbbra is tartsák be a kormány által előírt, és még érvényben levő intézkedéseket, mert a vírus még nem tűnt el - mondta Bogdan Laban polgármester a rendkívüli helyzet beszüntetése alkalmából. Hangsúlyozta, hogy ebbe a helyzetben fegyelmezettebbeknek kell lennünk mint eddig bármikor, be kell tartanunk az egymás közötti távolságot, védőmaszkot és kesztyűt kell viselnünk, és az idősekről való gondoskodás továbbra is rendkívül fontos, mert ők a legsérülékenyebbek és leginkább veszélyeztetettek.

13422_1.jpg

A kérdésre, hogy az alacsony jövedelmű nyugdíjasok megkapták-e az önkormányzattól az ígért segítséget a polgármester elmondta: - Befejeződött a csomagok kiosztása, és közel 15.000 olyan idős polgártársunk részesült segélyben, kiknek jövedelme nem éri el a 30.000 dinárt. Az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagokat önkéntesek szállították ki a nyugdíjasok lakcímére, a helyi közösségeken keresztül, és emellett közel 2.000 csomagot osztottunk ki a leginkább rászoruló családoknak.  

– Továbbá az önkormányzat körülbelül 30.000 liter nátrium-hipoklorit oldattal látta el úgy a lakosságot, mint az oktatási, kulturális intézményeket és közvállalatokat. Több mint 10.000 védőmaszkot és körülbelül 5.000 pár kesztyűt osztottunk ki azok között, akik segítséget kértek tőlünk – mondta el Szabadka polgármestere.

A szociális intézményeket, a privát idősotthonokat és a szociális tevékenységet folytató civil szervezeteket az önkormányzat szintén ellátta védőmaszkokkal és fertőtlenítőszerekkel, és ezzel egyidejűleg naponta fertőtlenítette a közterületeket, különösen a forgalmasabb helyeken, illetve az egészségügyi intézmények és az időseket ellátó intézmények környékén.

Megerősítve a szándékot, hogy az önkormányzat továbbra is teljes mértékben folytatja a polgárok egészségének védelmét szolgáló intézkedéseket, a polgármester emlékeztetett arra, hogy ez egy hosszú távú feladat lesz, függetlenül attól, hogy vissza kell térnünk a munkához, meg kell erősítenünk a gazdaságot, és folytatnunk kell Szabadka fejlesztési politikáját.

- A lakosság egészségi állapotának védelme ezután is az állandó feladataink egyike lesz majd, és arra törekszünk, hogy minél minőségesebbé tegyük a szabadkaiak életét – mondta Laban polgármester hangsúlyozva, hogy a betegséget még nem küzdöttük le. – Közel vagyunk a győzelemhez, és most az a legfontosabb, hogy az óvintézkedéseket betartva visszatérjünk a munkához, hogy minél gyorsabban talpra állítsuk és fejlesszük gazdaságunkat.

13422_2.jpg