Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

50 éves a Spartacus Női Labdarúgó Klub

2020.05.20.

- Szabadka Város minden feltételt megteremtett a Spartacus Női Labdarúgó Klub zavartalan munkájához. 2016-hoz képest a városi költségvetésből kétszeresére növeltük ennek a klubnak a juttatásait is, a szerb és a tartományi Kormány segítségével a Városi Stadionban elkészült az új fűborítás, a reflektorvilágítás és az atlétikai pálya, valamint teljesen felújítottuk az öltözőket. Hiszem, hogy az elkövetkező időszakban a stadion új lelátókat is kap, mivel elkészült a projekt is és a szabadkai Városi Stadion felújítása szerepel a szerb Kormány projektjében – nyilatkozta Bogdan Laban szabadkai polgármester a Spartacus Női Labdarúgó Klub megalapításának 50. évfordulójára szervezett ünnepségen. Ebből az alkalomból a Jadran épületében levő klubhelyiségekben megtartott rendezvényen Laban ünnepélyesen megnyitotta a klub Múzeumát és hivatalosan átadta rendeltetésének a klub adminisztratív központját.

13437_1.jpg

A polgármester az évforduló, a megalapítás 50. évfordulója, a 11. – egyúttal a 10. egymás utáni - bajnoki cím megszerzése alkalmából köszöntötte a klubot. a játékosokat, a szakvezetést és a klub vezetőségét, s megköszönte azt, hogy a lehető legszebb módon képviselik Szabadkát az európai versenyeken is.

- Olyan nagy klubokat láttunk vendégül, mint a müncheni Bayern és a madridi Atletico. A Spartacus Női Labdarúgó Klubnak kívánom, hogy folytassa ezt az eredményes munkát, mi pedig igyekszünk a továbbiakban is jelentős eszközökkel fejleszteni városunk sport-infrastruktúráját. Ezt kiváló eredményeikkel kiérdemelték a szabadkai sportolók – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Zoran Arsić, a klub elnöke emlékeztetett rá, hogy 1970. május 20-án, a mai napon alakult meg a Spartacus NLK, majd külön köszönetet mondott Bogdan Laban polgármesternek, valamint Nemanja Simovićnak, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagjának a Spartacus NLK-nek nyújtott támogatásért, a klub, Szabadka város és az ország népszerűsítéséért mind Európában, mind pedig a nagyvilágban.

- A klubmúzeum és az adminisztratív központ mellett rendbe hoztuk helyiségeinket a Városi Stadionon is. Szabadka Város ilyen hozzáállása nélkül bizonyosan nem  érhettünk volna el ilyen jó eredményeket és nem alakíthattunk volna ki ilyen kiváló munkafeltételeket. Ugyancsak hálával tartozunk a Szerb Labdarúgó Szövetségnek, amely sok mindent lehetővé tett, hogy mindez úgy nézzen ki, ahogy az illik, és szervezési illetve anyagi szempontból is a segítségünkre volt. Szabadka Város, a SZLSZ mellett köszönet mindenkinek, aki az elmúlt években a klub mellett állt – emelte ki Arsić.

Bojan Pavićević, a SZLSZ női tagozatának igazgatója köszöntötte a polgármestert és a Spartacus NLK elnökét, majd hangsúlyozta, hogy a Szerb Labdarúgó Szövetség egy évvel ezelőtt radikálisan megváltoztatta a női labdarúgás iránti viszonyulását.

- Büszkék vagyunk a Spartacus NLK-re. A kiváló eredményeire és azokra a lányokra, akik a válogatott különböző korosztályaiban játszanak. Ez a klub kiérdemelte, hogy a jövőben is jelentős támogatást kapjon a várostól, az államtól és a Szerb Labdarúgó Szövetségtől – mondta Pavićević.

13437_2.jpg