Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Még 200 csomag a szociális-védelmi intézmények dolgozóinak

2020.05.21.

Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma segélycsomagokat adott át a szociális-védelmi intézményekben dolgozóknak: 70-et a moholi Idősek Otthonában és 130-at a szabadkai Gerontológiai Központban.

13443_1.jpg

Az intézmények dolgozóival folytatott beszélgetés során Vuletić kiemelte felelősségteljes és áldozatos munkájukat rendes feladataik ellátásában is, de különösen az előző időszakban, amely tele volt kihívásokkal mind a felhasználók, mind az alkalmazottak számára.

Elmondta, hogy a Vajdaságban kiterjedt a szociális-védelem rendszere, több mint 11.300 embert, felhasználót és foglalkoztatottat ölel fel, mind a tartományi Kormány által alapított, mind pedig az 55 magánotthonban, s hogy mindannyiuknak együttesen sikerült megóvniuk az emberek életét. Vuletić elmondta, hogy a COVID-19 vírussal négy egyéni fertőzés történt összesen az összes intézményben, közülük az első épp Moholon.

- Két felhasználó, akiknél kimutatták a vírust, már jól van, másodszor is negatív volt a tesztjük, a két foglalkoztatott pedig tünetmentes – mondta Predrag Vuletić.

A tartományi Kormány a 2020. május 6-án megtartott ülésén döntött arról, hogy az alacsonyabb fizetésú dolgozóknak és a karantén-műszakokban dolgozóknak 1670 csomagot osztanak ki.