Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szerződéskötés a Kizur István Á.I. pályájának felújításáról

2020.05.25.

Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúságügyi titkár ma Szabadkára látogatott, s ebből az alkalomból Dejan Anđelovićnak, a Kizur István Általános Iskola igazgatójának átnyújtotta az iskola udvarán levő kosárlabdapálya szanálásáról szóló, 800.000 dinár értékű szerződést. Batez ebből az alkalomból megbeszélést folytatott Bogdan Laban szabadkai polgármesterrel, Nemanja Simovićtyal, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagjával, valamint Dejan Vukovićtyel, a szabadkai Sportszövetség főtitkárával.

13446_1.jpg

- A Titkárság az elmúlt négy évben kiválóan együttműködött Szabadkával. Számos – összesen 72 – sporttal kapcsolatos projekt valósult meg 45 millió dinár értékben. Ezek felölelték az iskolai sportpályák szanálását, a nagyberuházásokhoz nyújtott támogatásokat, mint amilyen a Városi Stadion, a sportolók támogatása... A Városi Stadion segédpályáján most készül a reflektoros kivilágítás, rövidesen pedig partneri befektetésekkel megkezdődik a Žarko Zrenjanin ÁéKI udvarának a szanálása is – hangsúlyozta Batez. Mindig örömömre szolgál, egykori sportolóként és sportmunkásként is a sportok városába, olimpiai, világ- és Európa-bajnokok városába látogatni. Szabadkával kivételes partneri kapcsolatunk van, s együttműködésünk példaértékű lehet mások számára.

A jóváhagyott eszközökért Nemanja Simović mondott köszönetet, aki ugyancsak kiemelte a 2016 óta folytatott gyümölcsöző együttműködést.

- Számos projektet valósítottunk meg és újabbak következnek. Már a jövő héten megnyílik a Szent Száva ÁI udvarában az új pálya, de szeretnék emlékeztetni rá, hogy abban az iskolában nem olyan régen teljesen felújítottuk a sportcsarnokot. Nem hanyagoljuk el az ifjúsági politikát sem, mert sok ezzel a témakörrel foglalkozó egyesület kapott támogatást a tartománytól – mondta Simović.

Megdicsérte az illetékes ágazati titkárság eljárásrendjét a pályázatok vonatkozásában, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik segítik azok megvalósítását.

- Vonatkozik ez mindenekelőtt a helyi gazdaságfejlesztési szolgálatra és Božidarka Golubovićra, valamint Zagorka Panić városi menedzserre, aki sokat segített a dokumentáció és a projektek kidolgozásában – mondta Simović.

13446_2.jpg