Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 28. ülését

2020.05.28.
A Városi Képviselő-testület 28. ülésén, amelyet a Városháza Dísztermében tartottak meg, rendeletet hoztak Szabadka város 2019. évi egységesített zárszámadásától, záróhatározatot fogadtak el Szabadka Város Költségvetés-felügyeleti Szolgálata 2019. évi beszámolójának elfogadásáról, és határozatban hagyták jóvá a köz- és magán-együttműködési szerződés végleges tervezetét a közvilágítási rendszer észszerűsítésére, fenntartására és részleges cseréjére, LED technológiás energiamegtakarítási intézkedésekkel Szabadka Város Önkormányzatának elővárosi térségében. A 33 elfogadott napirendi pont között rendeletet hoztak emlékműállításról Első Petar Karađorđević szerb királynak, Bíró Károlynak és Ivan Antunović püspöknek, valamint rendeletet hoztak a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj adományozásáról.
 
13449_1.jpg

Első Petar Karađorđević 1903 és 1918 közötti szerb király, a Szerb-Horvát-Szlovén Királyságnak, az alkotmányon és a jog uralmán alapuló rendezett, demokratikus államnak az első uralkodója volt, bronzszobrát gránit talpazaton, a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet által jóváhagyott projekttel összhangban a Raichl Ferenc park 12-es szám alatti Sokol Otthon előtt állítják fel.

Bíró Károly kivételes politikus volt, 1902 és 1918 között töltötte be Szabadka város polgármesteri tisztjét. Életnagyságú bronzszobrát a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet által jóváhagyott projekt alapján a Városháza makettjének közvetlen közelében, a járda szintjében helyezik el talpazat nélkül a Köztársaság téren (a taktilis táblánál).

Ivan Antunović püspök, néptanító, kalocsai nagyprépost, címzetes boszniai püspök, publicista és prózaíró emlékműve ülő bronzszobor, vasbetonból készült, gránitlapokkal bevont alapzaton, melynek tervét jóváhagyta a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet. Az emlékművet a Szent Terén tér 3. alatt (az Ávilai Szent Teréz Székesegyház mellett) állítják fel.

A tanácsnokok a mai ülésen rendeletet hoztak, hogy a 2019-ben nyújtott kiemelkedő alkotásáért és figyelemre méltó tevékenységéért Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat adományoznak Rózsa Zsombornak, a szellemi képességek újítójának. A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat, az oklevelet és a plakettet hagyományosan dr. Bodrogvári Ferenc születésnapján, június 22-én nyújtják át.

Rendeletet hoztak a községi utakról, utcákról és besorolatlan utakról szóló rendelet kiegészítéséről, és ugyancsak rendelettel módosították és egészítették ki a nyilvános zöldterületek fenntartásáról szóló rendeletet.

Határozatban hagytak jóvá több dokumentumot: a szabadkai Kéményseprő KKV vagyona, kötelezettségei és tőkéje értékbecslési jelentését, a palicsi Palics-Ludas KV vagyonának és tőkéjének értékbecslési beszámolóját, a Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat vagyona, kötelezettségei és tőkéje értékbecslési jelentését,  a Stadion KKV Szabadka össztőkéjének értékbecsléséről szóló jelentést, valamint  a Temetkezési KKV Szabadka teljes vagyonának és tőkéjének értékbecsléséről szóló jelentést.

Ugyancsak rendeletet hoztak több kommunális és közvállalat alapítói okiratának a módosításáról is. Ezek a Kéményseprő KKV, a Palics-Ludas KV, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat, a Stadion KKV és a Temetkezési KKV, emellett határozatban hagyták jóvá Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete 2020. évi működési tervét, továbbá a Kéményseprő KKV, a Szabadkai Piacok KKV és a Vízművek és Csatornázási KKV 2020. évi működési tervének első módosítását.

Határozatot hoztak még Szabadka Város mezőgazdasági és vidékfejlesztési politikájának megvalósítását támogató 2020. évi intézkedési program jóváhagyásáról, a városi vagyonjogi ügyész, továbbá a helyi ombudsman helyettesének a kinevezéséről is.

Városi vagyonjogi ügyésszé ötéves megbízatási időre Ljiljana Vuković Simićet, a helyi ombudsman helyettesévé pedig hatéves megbízatási időre Nágel Lámi Valériát és Maja Toskićot nevezték ki.

Szabadka Város Képviselő-testülete 28. ülésének anyagahttp://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.