Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Laban: Folytatjuk a dűlőutak építését

2020.05.29.
Bogdan Laban polgármester folytatja a falusi helyi közösségek bejárását, amelyek számára a városi költségvetésből pénzt hagytak jóvá az úthálózat legjelentősebb projektjeinek a megvalósítására. Miután Kisboszniában megtekintette a dűlőutak első szakaszának a rendezési munkálatait, Laban polgármester munkatársaival ellátogatott a tavankúti és a mérgesi helyi közösségekbe is.
 
13457_1.jpg

Ezekben a helyi közösségekben a dűlőutak rendezése mellett megkezdődtek a munkálatok a Mišićevót és Tavankutat (Felső-Tavankutat) összekötő út második szakaszának az építésén is. A dűlőutak e két, összesen 7.360 méteres szakaszának a rendezésére a városi költségvetésből összesen 30,5 millió dinárt hagytak jóvá.

- A második szakasz, amelynek a munkálatai ugyancsak megkezdődtek, Mišićevo és Tavankút (Felső-Tavankút) helyi közösségeket köti össze. Ez a szakasz 3.700 méter hosszú, négy méter széles, a cementalapú útszilárdítás módszerével készülő út munkálatai 23 millió dinárba kerülnek. Ezek az útszakaszok sok földműves-gazdaságot kötnek össze. Az önkormányzatnak volt érzéke a mezőgazdasági termelők, Kisbosznia, Mišićevo és Tavankút lakóinak a kéréséhez, s ez a példa is a legjobban szemlélteti a polgárokról való gondoskodást – hangsúlyozta Bogdan Laban.

A polgármester ugyancsak elmondta, hogy az elmúlt időszakban több tíz kilométernyi dűlőút épült ki, s külön gondot viseltünk a közvilágítás felújításáról a falusi közösségekben, hogy lefedjük azokat a dűlőutakat, amelyek mentén farmok és tanyák találhatók.

- Az előző időszakban itt néhányszor már megkezdődtek a munkálatok, de azokat sohasem fejezték be – mondják a helybeliek. - Amellett, hogy két helyi közösséget köt össze, ez az út talán azért a legfontosabb, mert ez a legrövidebb út Györgyén és Nagyfény, de az autóút felé is. Emellett ezt a szakaszt használja sok bajmoki lakos is, akinek ezen a részen van gyümölcsösük, szőlőjük.

Minden munkálatot a városi költségvetésből pénzelnek.

- A Csikériai utca nem csak Mérges számára fontos, hanem Csikériának is, amely az utca folytatásában fekszik, de fontos az úgynevezett Rakić sor számára is. Az utca meglehetősen rossz állapotban volt, a legtöbb gond az esőzések után adódott, amikor a sár miatt nehezen volt járható – mondják a mérgesiek, megjegyezve, hogy az utca feltöltése Csikéria minden lakosa számára fontos, de a mezőgazdasági termelők számára is, akiknek mezőgazdasági ültetvényei és gyümölcsösei vannak Csikérián és a Rakić soron, amely összeköti őket Tavankúttal.

A tanyákon és a távoli gazdaságokon. mondta Laban, az élet nagyban függ az önkormányzatok által biztosított pénztől, s a készségüktől, hogy segítsék a földműveseket.