Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Képviselőház elnökasszonya Szabadkán

2020.06.11.

Maja Gojković, a Szerb Köztársaság Népképviselőházának elnöke ma Szabadkára látogatott. A Bogdan Laban polgármesterrel folytatott megbeszélésen elmondta, hogy ismeri Szabadka fejlesztési projektjeit, amelyek a polgárok általános megelégedettségére a kívánt ütemben valósulnak meg. Mint ahogyan kiemelte, ú maga is a Népképviselőház ülésein sikra szállt azért, hogy pénzzel segítsék azokat a projekteket, amelyek a Szabadka iránti köztársasági szintű támogatást tükrözik.

13480_1.jpg

Laban polgármester tájékoztatta Maja Gojkovićot az ipari övezethelyzetéről, az új beruházásokról, de azoknak a projekteknek a befejezéséről is, amelyek éveken át helyben topogtak, s amelyeket, mint azt kiemelte, a jelenlegi városi hatalom be szándékozik fejezni. Szó volt még a palicsi befektetésekről, az oktatási és szociális-védelmi intézményekbe történő beruházásokról, a más városokhoz képest kedvezőbb munkanélküliségi rátáról.

Szabadka előrehaladása nem csak a város geostratégiai helyzetének köszönhető, hanem mindenekelőtt a városi hatalom elszántságának, hogy befejezze a megkezdetteket és új projekteket indítson, s ez nem csupán holt betű a papíron, hanem valóság, amely mindannyiunk számára jobb életet hoz, s ebben a tárgyaló felek teljes egészében egyet értettek.

A vendég elégedettségének adott hangot a város jelenlegi gazdasági helyzetével kapcsolatban, hozzátéve, hogy Szabadka kiemelkedő helyet foglal el Szerbia ipari térképén a sok befektetőnek köszönhetően, elsősorban a Szabad Övezetben. 

Szabadkát olyan helyként emlegetik, amelynek jó gazdasági, kulturális és turisztikai potenciálja van, s ez olyan tény, amelyre büszkék vagyunk, mondta Bogdan Laban polgármester.