Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Úttest-felújítás az Ivan Meštrović utcában

2020.06.16.

Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója ma az Újváros Helyi Közösségben megtekintette az Ivan Meštrović utcában az úttest felújításán folyó munkálatokat. Az úttest felújítását négy méter szélességben, 380 méter hosszan végzik, a munkálatok értéke pedig 3,7 millió dinár.

13487_1.jpg

Az Ivan Meštrović utcában az úttest rendkívül rossz állapotban volt és már több éve gondot okozott az Újváros Helyi Közösségben. Most új, 5 centiméter vastag aszfaltburkolatot kap, jelentette ki ebből az alkalomból Radivojević, kiemelve, hogy ezáltal megfelelő megközelítést biztosítanak házaikhoz az utca minden lakójának, s hogy a felújítás sokat jelent majd az utca közelében működő számos gazdasági társaságnak.

13487_2.jpg

- A hét végéig az Újváros Helyi Közösségben felújítjuk az úttestet a Đuro Jakšić utcában, négy méter szélességben és 370 méter hosszan. A munkálatok értéke 4,3 millió dinár. Abban az utcában az útburkolat sokkal rosszabb állapotban van, mint az Ivan Meštrović utcában, mivel az előző időszakban ott számos közművet és csatlakozást építettek ki. Az önkormányzat továbbra is munkálkodni fog a közlekedési infrastruktúra javításán, mind a peremvárosi, mind pedig a városi helyi közösségekben – hangsúlyozta Predrag Radivojević, majd hozzátette, hogy idén tervezik az egykori Gorenje utca, a Zsinagóga tér és a Svetozar Marković Gimnázium körüli terület aszfaltozását, valamint az Ivan Zajec utca aszfaltozását is.

A helyi közösségben tapasztalható gondok megoldásához nyújtott folyamatos támogatásért Bogdan Laban polgármesternek és csapatának az Újváros HK polgárai és vezetősége nevében Ljubica Oravec, a helyi közösség tanácsának elnöke mondott köszönetet.