Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A városi válságkezelő törzskar közleménye

2020.06.24.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet adatai értelmében, a járványügyi helyzet a városban összhanagban van az országos járványügyi helyzettel, nem várható a fertőzöttek számának a növekedése, tekintettel, hogy a polgárok zöme nem használt védőfelszerelést. Szabadkán jelenleg 15 koronavírusos beteget tartanak nyilván. Közülük ketten az Újvidéki Járványügyi Klinikán vannak elhelyezve, tizenhárman pedig házi karanténban vannak, enyhébb klinikai kórképpel, fiatalabb személyekről van szó, vannak közöttük sportolók is.

13502_1.jpg

A március 6-ai regisztrált járványhelyzet kezdete óta Szabadkán 77 személykoronavírus tesztje lett pozitív, belelértve a katonaság és a rendőrség tagjait is, hárman közülük elhaláloztak.  A Válságstáb legutóbbi nyilvános jelentése óta nem volt haláleset. 

A Szerb Köztársasság Válságstábja által meghozott intézkedések értelmében, a maszk viselete kötelező a városi és peremvárosi utasszállításban, az utasok maszk nélkül nem szállhatnak fel az autóbuszokra. Ugyanakkor maszkot kell viselni a zárt közintézményekben, postákon, bankokban, üzletekben, bevásárlóközpontokban …

A kórházi látogatás továbbra is tilos a járványhelyzet kihirdetésétől kezdve, ez az intézkedés jelentőségteljes az egész országra nézve.

A mai napon a Szabadkai Közkórház Fertőző osztályán nem kezelnek pácienseket koronavírus fertőzéssel .

A Szabadkai Közkórház adatai értelmében befejezték a teljes járványügyi felügyeletet, a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályon a kezdeti tünetmentes helyzettel kapcsolatosan.  

A kórházban a fertőzöttek száma az eset feltárása óta nem változott (négy dolgozó és egy páciens), a gyors reakciónak, az érvényben lévő protokoll és a szigorú intézkedéseknek köszönhetően, a koronavírus terjedését sikeresen megfékezték.  Egyetlen másodlagos esetet sem regisztráltak, ami a sikeresen végrehajtott intézkedéseknek a bizonyítéka.

A kórház egyetlen pillanatban sem függesztette fel egyetlen osztályának a működését sem, a tervek és a programok szerint zökkenőmentesen dolgoznak, ugyanakkor napi szinten tesznek jelentést az illetékes intézményeknek.