Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A városi válságkezelő törzskar közleménye

2020.07.03.

A koronavírus világjárvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen  86 személynél igazolt a koronavírus fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán.

13529_1.jpg

A Szabadkai Közkórház Fertőző Osztályán jelenleg 10 koronavírusgyanús pácienset kezelnek, mindannyian stabil állapotban vannak.

Az elmúlt 24 órában a légúti megbetegedéseket kezelő kórházi rendelőben 14 beteget vizsgáltak meg, 5 pácienset hospitalizáltak, azaz koronavírus gyanújával kórházi kezelésen benntartottak. Ők a Fertőző Osztályon vannak elkülönítve, várják a PCR-teszt eredményét.

A tegnapi öt mintavételből, amelyeket ellenőrzésre küldtek, három személynél pozitív lett. 

Tekintettel a fertőzöttek számának növekedésére országos szinten, javasoljuk a polgároknak, hogy minden zárt helyiségben és a közlekedési eszközökön használjanak védőmaszkot, tartsák be a távolságot, használjanak fertőtlenítőszert és rendszeressen mossanak kezet.

Felkérjük a polgárokat, hogy tartsák be az intézkedéseket és az ajánlásokat, viselkedjenek felelősségteljesen és viseljenek gondot a saját és legközelebbi hozzátartozóik egészségéről. A fiatalabbakat pedig megkérjük ne gyülekezzenek sokan zárt helyiségben, tekintettel, hogy mind gyakrabban betegszenek meg koronavírustól a fiatalabb személyek

A Válságkezelő Városi Törzskar napi szinten a legnagyobb figyelemmel követi a járványhelyzetet a városban, és amennyiben szükség lesz a helyzet alakulásától függően meghozzuk a szigorító intézkedéseket.