Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A városi válságkezelő törzskar rendelete

2020.07.09.

Szabadka Város Válságkezelő Törzskara ma megtartott 11. rendkívüli ülésén rendeletet hozott, amellyel Szabadka város területén elrendeli a védőmaszkok használatát zárt térben, valamint a legkevesebb 1,5 méteres szociális távolságtartást. A rendeletben, amelyet a Válságkezelő Törzskar parancsnoka, Bogdan Laban polgármester írt alá, az áll, hogy tilos a zárt térben az öt főnél nagyobb gyülekezés, ha a megfelelő személyi védelem mellett nem biztosított a legkevesebb másfél méteres szociális távolságtartás.  E két pont végrehajtására a zárt terek tulajdonosait/használóit kötelezik.

13539_1.jpg

Elrendelik a vendéglátással foglalkozó gazdasági alanyoknak, hogy tevékenységüket a megfelelő személyi védelem mellett helyezzék át a szabad térbe, illetve a kerthelyiségekbe, a rendelet e pontjának végrehajtására pedig a vendéglátással foglalkozó gazdasági alanyokat kötelezik.

A Stadion Kommunális Közvállalatnak elrendelik, hogy a nyitott és a zárt uszodában is a nyitvatartást három óránál nem hosszabb váltásokban szervezze meg a látogatók számának a korlátozásával együtt, ugyanakkor a látogatók biztonsága érdekében kötelesek biztosítani a megfelelő védőintézkedéseket.

Ugyancsak elrendelték a védőmaszkok használatát, valamint a 1,5 méteres távolságtartást a parkokban, játszótereken és szabadidős sportpályákon, szabadtéri görkorcsolyaparkokban, fitnesz eszközök és edzőterek és tartán pályák használatánál, kivéve ha közös háztartásban élő személyekről van szó. 

A Suboticatrans Közvállalatnak elrendelik, hogy ne engedélyezze a tömegközlekedési eszközök használatát a védőmaszkkal nem rendelkező utasok számára.

Elrendelik minden kommunális közvállalat és közvállalat számára tevékenységük fokozását, különösen a közterületek mosását és fertőtlenítését illetően, hogy szavatolják Szabadka város polgárai számára az egészségügyi biztonságot.

Elrendelik a testhőmérséklet mérését a középületekbe való belépéskor, valamint kéz- és lábbeli fertőtlenítők kihelyezését a középületek bejáratánál.

A rendelet végrehajtásának ellenőrzésével Szabadka Város Városi Közigazgatásának felügyelőségét bízzák meg. 

Jelen rendelet intézkedéseit 2020. július 9-től alkalmazzák és a helyzettől függően módosítják azokat.