Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Minden fertőzöttet elláttak a szabadkai Gerontológiai Központban

2020.07.21.

Zoran Đorđević, a szerb Kormány munkaügyi, foglalkoztatási, harcos- és szociális-ügyi minisztere ma Bogdan Laban polgármesterrel ellátogatott a Gerontológiai Központba, amelyben a legutóbbi információk szerint újabb koronavírus-fertőzéses eseteket jegyeztek fel.

13561_1.jpg

Đorđević  az intézmény illetékeseivel megbeszélést folytatott a jelenlegi járványügyi helyzetről, valamint a vírus terjedésének a megfékezésére irányuló további intézkedésekről. 

- Minden fertőzöttnél enyhébb klinikai tünetek tapasztalhatók és mindenkit megfelelően láttak el – mondta a miniszter, kiemelve, hogy látogatásának célja megtalálni a legjobb módot a helyzet mielőbbi stabilizálására, hogy a vírust ellenőrzés alatt tartsák, illetve hogy megakadályozzák további terjedését.

A miniszter ismételten emlékeztetett azokra az intézkedésekre, amelyeket a COVID-19 járvány felszámolására létrehozott Válságstáb és az illetékes minisztérium hozott. Ezek a látogatási tilalomra, a védőfelszerelés kötelező használatára, valamint az összes helyiség rendszeres fertőtlenítésére vonatkoznak.

- A szociális védelem rendszerébe tartozó összes állami intézményben felmerülő esetleges gondok megoldásában minden pillanatban a rendelkezésükre állunk. Ez a küzdelem közös és mindenkinek hozzá kell járulnia ahhoz, hogy ebből a küzdelemből győztesen kerüljünk ki – hangsúlyozta Đorđević.