Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A városi válságkezelő törzskar közleménye

2020.08.10.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentés szerint a járvány kezdete óta a mai napig 360 szabadkai lakhellyel rendelkező személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel.

13603_1.jpg

Ugyanebben az időszakban 15 olyan haláleset történt, amely kapcsolatba hozható ezzel a megbetegedéssel.

Az észak-bácskai körzetben, az adatok alapján eddig 445 személy betegedett meg, összesen 17 halálos kimenetellel.   

Az elmúlt 24 órában a  Szabadkai Közkórház tüdőgondozó covid ambulanciáján összesen 18 vizsgálatot végeztek, ezek közül 6 kontrollvizsgálat volt. Három pácienst tartottak bent kórházi kezelésen, ugyanennyi beteget pedig hazaengedtek. Az egészségügyi dolgozók között nincs újabb koronavírussal megfertőződött beteg. 

Jelenleg a Szabadkai Közkórház tüdőgondozó covid ambulanciáján 70 pácienst kezelnek. Hét pácienst kezelnek a Szabadkai Közkórház  Covid Fertőző Osztályának, a Covid Központjában, ketten közülük lélegeztetőgépen vannak. Sajnos az elmúlt hétvégén a koronavírus következményei miatt egy páciens elhalálozott.

Az elmúlt héten csökkent a  kórház tüdőgondozó covid ambulanciáján megvizsgált betegek száma, illetve július utolsó hetéhez viszonyítva kevesebb volt a páciensek felvétele a Covid kórházban.

A jelenlegi koronavírus fertőzéssel kapcsolatos járványügyi helyzet Szabadka Város területén az illetékesek véleménye szerint a negatív növekedési trendet megállították.

Nagyon fontos a tény, hogy az elmúlt néhány napban, Szabadka Város, illetve a körzet területén napi szinten kevesebb a koronavírus-fertőzött, napi szinten kevesebb koronavírussal fertőzött személyt regisztáltak az előző időszakhoz képest, ez az első biztató adat a betegség hosszabtávú megfigyelése óta.