Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A városi válságkezelő törzskar közleménye

2020.08.18.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentés szerint a járvány kezdete óta a mai napig 379 szabadkai lakhellyel rendelkező személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel,ami azt jelenti, hogy az előző héthez viszonyítva 19 polgártársunk betegedett meg.

 13620_1.jpg

Az észak-bácskai körzetben, az adatok alapján a mai nappal eddig  összesen 470 személy betegedett meg (Topolya 75, Kishegyes 16).

Az elhalálozások száma, amelyek kapcsolatba hozhatóak a koronavírussal Szabadkán 15, Topolyán 2, Kishegyesen 0.

A járványügyi helyzet továbbra sem kedvező, de bátorító a tény, hogy már második egymást követő héten javulási tendencia jegyezhető.

A polgároknak és az intézményeknek a betegség átadására vonatkozó elengedhetetlen védelmi intézetek betartását kellene folytatniuk, hogy a megbetegedés csökkenjen az elkövetkező időszakban is.

A Szabadkai Közkórház adatai alapján, az elmúlt 24 órában Szabadkai Közkórház tüdőgondozó covid ambulanciáján összesen 27 vizsgálatot végeztek, ezek közül 20 kontrollvizsgálat volt.  Három pácienst tartottak bent kórházi kezelésen, öt beteget pedig hazaengedtek további otthoni ápolásra és izolációra.

Jelenleg a kórház koronavírus részlegében összesen 36 páciens van.

A Szabadkai Közkórház  Covid Intenzív Osztályának, a Covid Központjában három pácienst kezelnek, egy közülük lélegeztetőgépen van.  

Az egészségügyi dolgozók közül egyetlen új koronavírus-fertőzést sem regisztráltak.

Az előírt védekező intézkedések  betartása továbbra is elengedhetetlen, mert egyedül tőlünk függy a megbetegedettek számának növekedése az elkövetkező időszakban.