Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átadtak rendeltetésének két tartán borítású sportpályát

2020.08.20.

Nemanja Simović, a Városi Tanács ifjúságért és sportért felelős tagja, valamint Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakhatási Közvállalat igazgatója ma a kisbajmoki helyi közösségben, a Foča utcában átadták rendeltetésének a tartán borítású felújított sportpályát, valamint a felújított, tartán borítású kosárlabda-pályát a Kizúr István Általános Iskola udvarában. A Foča utcai sportpálya felújítására a városi költségvetésből 2,2 millió dinárt fordítottak, míg a Kizúr István ÁI kosárlabda-pályájának a felújítására a tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság, valamint Szabadka Város egymillió dinárt költött.

13624_1.jpg

Nemanja Simović elmondta, hogy a tartán borítású kosárlabda pálya ebben az iskolában a harmadik sportpálya, majd emlékeztetett rá, hogy a tartán borítás javítja a testnevelés minőségét és csökkenti a gyermekek sérülésveszélyét.   

- Hiszem, hogy a mintegy 700 tanuló, aki ebbe az iskolába jár, szeptember 1-jén kellemesen meglepődik, hogy még egy új, felújított iskolai pályát vehetnek igénybe. Mostani jelenlétünk is azt bizonyítja, hogy a nemrégiben megtartott választások számunkra nem jelentettek semmilyen vörös vonalat, amely után beszüntetjük tevékenységünket. Ellenkezőleg: fokozzuk azt és az elkövetkező időszakban igyekszünk majd minél több megkezdett és új projektet is megvalósítani – hangsúlyozta Simović.

Dejan Anđelović, a Kizúr István ÁI igazgatója köszönetet mondott a helyi önkormányzatnak, a tartományi Sport és Ifjúsági Titkárságnak, valamint az Útügyi, Várostervezési és Lakhatási Közvállalatnak, amiért ezt a projektet sikerült határidőre befejezniük.

- Mivel iskolánkban valóban kitűnő sportolók tanulnak, az összes szabadkai sportegyesület utánpótlásának igazi melegágya az iskola, kötelessége a gyermekeknek maximális feltételeket biztosítani a sportoláshoz, amihez egészen biztosan ez a kosárlabda pálya is hozzá fog járulni – mondta Anđelović.

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakhatási Közvállalat igazgatója elmondta, hogy idén a kisbajmoki sportpályán 500 négyzetméternyi tartán borítás készült el, s kiemelte, hogy a városi költségvetésből finanszírozott beruházás teljes értéke 2,2 millió dinár.

- Kicseréltük a pálya tartozékait is, a kosarat és a palánkot is, folytatva törekvésünket, hogy minden évben legalább egy helyi közösségben elkészüljön egy sportpálya. Emlékeztetnék rá, hogy tavaly az újzsedniki helyi közösségben rendeztük a kosárlabda- és kézilabda-pályát – mondta Radivojević.

Mint mondta, az Útügyi, Várostervezési és Lakhatási Közvállalat a nyári hónapokban fokozta a munkát az utcák felújításán és aszfaltozásán.

A múlt héten befejeződött a burkolat felújítása a Joó Lajos utca egy részén, a Blaško Rajić utca és a Nada Dimić utca között, valamint a Pazin utcában. Az úttest ezekben az utcákban hat méter széles, a szakasz teljes hossza pedig 500 méter. Ezáltal a Harcosok sorakozója Lakótelepen megoldottuk a lakosok sokéves gondját. Az év végéig felújítjuk az útburkolatot a Patőfi Sándor utcában és a Zsinagóga téren a II. központi helyi közösségben, valamint a Szekeres László utcában a sétaerdei helyi közösségben – mondta Predrag Radivojević.

13624_2.jpg