Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás az atlétikai reménységek edzőtábora résztvevőinek

2020.08.25.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke ma a Városháza Zöld termében fogadást adott a Szerb Atlétikai Szövetség atlétikai reménységek edzőtábora résztvevőinek a tiszteletére, akik augusztus 20-a és 27-e között tartózkodnak városunkban. Emir Bekrić, az edzőtábor vezetője, a 2013-as moszkvai világbajnokság 400 méteres gátfutásának bronzérmese, Világos Györgyi edző, valamint Strahinja Radaković gátfutó és Világos Adrianna gerelyhajító mellett a fogadáson jelen volt Slobodan Vojinović, a Spartacus Atlétikai Klub elnöke is.

13631_1.jpg

Bakić polgármester kijelentette, hogy örül amiért a Szerb Atlétikai Szövetség Szabadkát is besorolta azok közé a városok közé, amelyek augusztus második felében vendégül látják az atlétikai reménységeket, több mint 40 tehetséges, perspektív 14-18 év közötti atlétát, akik edzők szakmai felügyelete mellett készülnek a küszöbönálló atlétikai idényre.

„Hiszem, hogy a fiatal atléták és edzőik is városunkban jó feltételek mellett teljesíthetik az edzésterveket. A szabadkai önkormányzat az elkövetkező időszakban is, az illetékes ágazati minisztériummal és tartományi titkársággal együttműködve nagy figyelmet fordít a sportinfrastruktúra fejlesztésére a városban, hogy még jobb feltételeket biztosítson a sportoláshoz – emelte ki Bakić.

A szabadkai Városi Stadionban 2018 novemberében fejeződtek be a munkálatok a központi labdarúgópálya fűborításán, az új atlétikai pálya kiépítésén és a Spartacus Atlétikai Klub, illetve a Spartacus Női Labdarúgó Klub által használt helyiségek felújításán.

„A beruházás teljes értéke 87 millió dinárt tett ki. Az Ifjúsági és Sportügyi Minisztérium az új atlétikai pályára és a két klub helyiségeinek a felújítására 67 millió dinárt folyósított. Az új fűborítást a tartományi Kormány és Szabadka Város közösen finanszírozta, a két partner 10-10 millió dinárral vett részt”, mondta Bakić polgármester.

Minden fiatal atlétának, akik az atlétikai reménységek szabadkai edzőtáborában készülnek, versenyzői pályafutásukhoz minél jobb eredményeket kívánt, hogy minél mélyebb nyomokat hagyjanak mind a szerb, mind pedig Európa és a világ atlétikájában.

Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára, amiért ma a polgármesterrel együtt fogadta a fiatal atlétákat.

„Olyan atléta lányokról és fiúkról van szó, akik – mint azt az edzőtábor elnevezése is jelzi – a sportok királynőjének, az atlétikának a reménységei. Némelyek közülük korosztályukban a világon a legjobb eredményekkel büszkélkedhetnek, ami nagy dolog, mert noha jól tudjuk, hogy Szabadka Város, Vajdaság Autonóm Tartomány és a Szerb Köztársaság jelentős eszközöket fordított a sportra, ezek a versenyzők bizonyosan nem rendelkeztek olyan feltételekkel, mint sporttársaik, más országok atlétái”, emelte ki Pásztor.

Ezért is óriási megtiszteltetés a számunkra, hogy épp ők az első vendégek, akikkel találkoztunk, majd hozzátette, hogy Szabadka számára is jó dolog, hogy az atlétikai reménységek néhány napot itt töltenek és itt edzenek.

„Mivel ismerjük a sport logikáját, a polgármesterrel együtt igyekeztünk tiszteletben tartani edzéstervüket, így a fogadás miatt nem kellett egyetlenegy edzést sem kihagyniuk.  Köszönöm a megtiszteltetést, hogy találkozhattam Önökkel”, mondta Pásztor Bálint.

Emir Bekrić mondott köszönetet a polgármesternek és a Városi Képviselő-testület elnökének a szívélyes fogadtatásért és amiért épp az atlétikai reménységek szabadkai edzőtáborának a résztvevői az első vendégek, akiket megbízatásuk kezdetén hivatalosan is fogadtak. Emir Bekrić hangsúlyozta még, hogy a Szerb Atlétikai Szövetség célja a szerb atlétika fejlesztése, a sport népszerűsítése.

„Örülünk, hogy itt lehetünk. Hiszem, hogy gyakrabban találkozhatunk, s hogy nem csupán az atlétikát és Szabadka városát népszerűsítjük majd, hanem általánosságban a sportot is. A fiatalok a legnagyobb kincsünk, pénzt kell rájuk fordítanunk, hogy bajnokká neveljük őket, igazi emberekké, s hogy önmagukból a legjobbat nyújtsák”, mondta Bekrić.

Strahinja Radaković és Világos Adrianna – aki az Újvidéken augusztus 22-én megtartott ifjúsági tartományi bajnokságon 15. korosztályos szerbiai rekordját jegyezte fel, pályafutása során először dobott felnőtt, 600 grammos gerelyt, és ennek ellenére fantasztikus, 57,41 méteres eredményt ért el – Szabadka városnak és a Spartacus Atlétikai Klubnak megköszönte a vendégszeretetet és a kiváló edzési feltételeket.

13631_2.jpg