Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A városi válságkezelő törzskar rendelete

2020.08.28.

Szabadka Város válságkezelő törzskara 13. rendkívüli ülésén ma rendeletet hozott, amellyel a zárt téri művelődési-művészeti műsorok estén engedélyezi legfeljebb 500 néző egyidejű részvételét, úgy, hogy minden második ülőhelynek szabadnak kell maradnia, a nézők és az esemény szervezésében részt vevők számára kötelező a maszk viselése. A rendeletben, amelyet Stevan Bakić polgármester, a válságkezelő törzskar parancsnoka írt alá, az áll, hogy engedélyezett 500 néző egyidejű jelenléte akkor is, ha a művelődési-művészeti műsort a szabadban rendezik, úgy, hogy a nézők közötti távolságnak legalább másfél méternek kell lennie, kötelező a maszk viselése mind a nézők, mind pedig az eseményszervező alkalmazottak számára.

13641_1.jpg

A vendéglátással foglalkozó gazdasági alanyokat kötelezték, hogy a vendéglátó-helyeken és az éjszakai klubokban a munkaidőt 6.00 és 24.00 óra közé korlátozzák az alkalmazottak és a vendégek biztonságát és egészségét befolyásoló összes megelőző intézkedés kötelező alkalmazása mellett, különösen azokat, amelyek a SARS-Cov-2 vírus által okozott COVID-19 fertőző betegség terjedésének a megakadályozására hivatottak.

A rendelet végrehajtásának ellenőrzésével Szabadka Város Városi Közigazgatásának felügyelőségét bízzák meg.

A rendeletet a katasztrófakockázatok csökkentéséről és a rendkívüli helyzetek kezeléséről szóló törvény 43. szakasza (a Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönyének 87/18. száma) alapján hozták meg, összhangban a COVID-19 járványhelyzet kihirdetéséről szóló rendelettel (SZK Hivatalos Közlönyének 27/20. száma).