Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület első rendkívüli ülését

2020.09.01.

A Városháza Dísztermében megtartották Szabadka Város Képviselő-testületének első rendkívüli ülését, amelyen megvitatták mind a 7 napirendi pontot. Záróhatározattal szüntették meg a Városi Képviselő-testület tanácsnokainak a megbízatását, megerősítették a Városi Képviselő-testület új tagjainak a mandátumát és rendeletet hoztak a díszpolgári cím és a Pro Urbe-díjak odaítéléséről.

 13647_2.jpg

A tanácsnokok záróhatározatot hoztak, amellyel megszűnt Szabadka Városi Képviselő-testülete több tanácsnokának a megbízatása: Stevan Bakićé (Aleksandar Vučić – Gyermekeinkért választási lista), Kern Imréé, Ercsi Hargitáé és Magosi Zsuzsannáé (Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István választási lista).

A mandátumhitelesítő bizottság jelentésének az elfogadását követően rendeletet hoztak, amellyel megerősítették Nikola Popović (Aleksandar Vučić – Gyermekeinkért választási lista), Butás Béla, Nagy Zita és Nagy Izabella (Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István választási lista) tanácsnokának a mandátumát.

A tanácsnokok rendeletet hoztak arról, hogy a díszpolgári címet – amelyet a tudomány, a gazdaság, a művészetek, az oktatás és nevelés terén felmutatott kiemelkedő és időtálló életművéért, valamint a közéletben és a kulturális alkotómunkában elért eredményekért kaphat olyan természetes személy, aki hozzájárult a város tekintélyének növeléséhez az országban és külföldön – idén Pálfi Gyula villamossági mérnöknek ítélik oda.

A Városi Képviselő-testület mai, első rendkívüli ülésén rendeletet hoztak a Pro Urbe-díj odaítéléséről, amelyet olyan jogi és természetes személy, illetve más szervezet kaphat meg, aki illetve amely kiemelkedő alkotásokkal és tevékenységekkel jelentősen hozzájárult Szabadka város tekintélyének a növeléséhez, kiemelkedő tudományos, kulturális és művészeti tevékenységéért, illetve az oktatásban, a kommunális szférában, a szociális- és egészségvédelemben és a gazdaságban kifejtett jelentős tevékenységéért, továbbá azok, akik munkájukkal hozzájárultak a közrend és a nyugalom erősítéséhez, valamint akik sport és más eredményeikkel dicsőséget hoztak városuknak. Ezt az elismerést Kabók Erika újságíró-szerkesztőnek és dr. sci. med. Gordana Krtinić járványügyi szakorvosnak ítélték oda.